וול סטריט מסחר בורסה
צילום: רוי שיינמן

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

שבוע המסחר ייפתח רק ביום שלישי, אבל צפוי להיות עמוס באירועים: דוחות של חברות טכנולוגיה גדולות ביניהן אנבידיה, נתוני האינפלציה לצריכה פרטית, ורפורמת המס של טראמפ  שמשפיעה על חברות האנרגיה המתחדשת
אביחי טדסה | (2)
נושאים בכתבה אנליסטים מנתחים

שבוע המסחר בוול סטריט יהיה מקוצר ויתחיל ביום שלישי בשל יום הזיכרון בארה"ב, השבוע צפוי להיות עמוס בעדכונים כלכליים ובדוחות כספיים מרכזיים עם דגש כפול: גם על מגזר הטכנולוגיה וגם על מצב הצרכן האמריקאי, על רקע אי הוודאות הכלכלית שנלוות למדיניות המכסים של הנשיא טראמפ. במוקד: דוחות צפויים של ענקיות טכנולוגיה ובהן דל Dell -0.19%  , סיילספורס Salesforce.com -0.42%  , HP Hewlett-Packard Co -4.02%  , וענקית השבבים אנבידיה NVIDIA Corp. -0.51%  . להרחבה: לקראת דוחות אנבידיה - "המניה תזנק ב-21%"


לצד רשתות קמעונאות כמו Costco, AutoZone Inc 1.32%   AutoZone Costco -0.46%   ו-Dick’s Dick's Sporting Goods Inc. 1.66%  . ביום רביעי תפרסם אנבידיה את תוצאותיה לרבעון, לאחר שרשמה זינוק של כ-50% במנייתה מאז אפריל וחצתה שוב את רף שווי השוק של 3 טריליון דולר.


לצד דוחות החברות, תשומת הלב של המשקיעים השבוע תופנה גם לשורת נתונים כלכליים מרכזיים שעשויים להשפיע על כיוון המדיניות המוניטרית של ארה"ב. ביום שישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן לפי הוצאות הצריכה הפרטיות (PCE), מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב. המדד הקודם הצביע על התמתנות מסוימת בקצב עליית המחירים, אך בבנק המרכזי הדגישו כי הם עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות, במיוחד על רקע החשש שהמכסים החדשים שמקדם ממשל טראמפ יובילו לגל התייקרויות נוסף. 

ביום חמישי צפוי להתפרסם העדכון לתמ"ג הרבעוני של ארה"ב, לאחר שבנתונים הראשוניים דווח על ירידה בפעילות הכלכלית ברבעון הראשון של השנה. בנוסף לכך, יתפרסמו גם נתונים עדכניים על מאזן הסחר, מלאי הסחורות הקמעונאיות והמלאים הסיטונאיים,  שיספקו תמונה מקיפה יותר של השפעת מדיניות הסחר החדשה על הכלכלה האמריקאית.


גם מצב הצרכנים יהיה במוקד השבוע, עם פרסום מדד אמון הצרכן. סקרים אחרונים מעידים על ירידה באופטימיות הצרכנית, על רקע חשש מהתייקרויות והאטה בפעילות. במקביל, ביום רביעי יפורסמו פרוטוקולי ישיבת הריבית האחרונה של הפדרל ריזרב, אשר עשויים לספק הצצה לעמדות הפנימיות של מקבלי ההחלטות בנוגע לאינפלציה ולצמיחה. לאורך השבוע צפויים לשאת דברים גם כמה מבכירי הבנק המרכזי, בהם חבר מועצת הנגידים כריסטופר וולר, נשיא סניף הפד בניו יורק ג'ון וויליאמס, ונשיאת הפד של סן פרנסיסקו מרי דיילי, דבר שעשוי לשפוך אור נוסף על כיווני החשיבה בתוך הפד לקראת ההחלטות הבאות.


סיליבה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת Defiance: "הראלי נשען יותר מדי על מומנטום של משקיעים פרטיים" שוק האג"ח האמריקאי עובר התאמה מחודשת: אינפלציה עיקשת ונתוני צמיחה מפתיעים דוחפים את התשואות כלפי מעלה, בעוד הבנק הפדרלי שומר על טון זהיר ומרסן את הציפיות להורדות ריבית. במקביל, יש עלייה בביקוש לאג"ח ארוכות-טווח מצד משקיעים שמחפשים מקלט בטוח. זהו ביטוי של מאבק קלאסי בין חששות מאינפלציה לבין חיפוש אחר ביטחון. 


נראה שהראלי בשוק המניות מובל ברובו על ידי משקיעים פרטיים, במיוחד בתחומי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. נעשה שימוש מוגבר באופציות קצרות טווח, דבר שמגביר את תנודתיות השוק. אף שההתלהבות של המשקיעים הקטנים מספקת תמיכה משמעותית, היא גם מעלה את הסיכון, ראלי שמתבסס על מומנטום ולא על יסודות כלכליים מוצקים עלול להתמוטט במהירות עם שינוי בסנטימנט. לעומת זאת, חדשות חיוביות על הקלות במסים או מכסים עשויות להאריך את מגמת העליות. בחוק המס החדש מתגבשות מגמות סקטוריאליות ברורות: תעשיות מסורתיות, יצרנים מקומיים וחברות אנרגיה אמריקאיות נהנות מהתמריצים לייצור אמריקאי. מנגד, מניות בתחום האנרגיה הירוקה, כמו סולארי, סובלות מלחצים בשל קיצוץ סובסידיות וחוסר ודאות רגולטורי, מה שמעיד על מעבר לגישה ממשלתית מאוזנת יותר, המתמקדת בייצור ולא רק באנרגיה מתחדשת".

קיראו עוד ב"גלובל"


רפורמת המס החדשה שמקדם ממשל טראמפ בקונגרס האמריקאי טורפת את הקלפים עבור יזמי האנרגיה המתחדשת, ועשויה להקשות משמעותית על פעילותן של חברות כמו אנרג'יקס, אנלייט ודוראל שפועלות בארה"ב, כמו גם על חברות טכנולוגיה כמו סולאראדג' שמספקת ציוד למערכות סולאריות. הדו"ח האחרון שפורסם על רקע ההצבעה בוועדת החוקה של בית הנבחרים חושף מהלומה חזקה לעידוד ההשקעות באנרגיה ירוקה, עם ביטול גורף של ההטבות המרכזיות שניתנו בפרק 48E ובפרק 45Y של חוק ה-IRA (Inflation Reduction Act), שאפשרו לחברות לקבל הטבות שלעיתים הגיעו לעד 50% מגובה הפרויקט.


פול מרינו סמנכ"ל הכנסות בחברת ההשקעות האמריקאית Themes ETF's: "חוק המס פוגע קשות במניות הסולאריות - אך מחזק את חברות הדלקים והאורניום - למרות שמשקיעים פרטיים אינם בהכרח מובילי הראלי האחרון בשוק המניות, הם מהווים כוח עולה ומשמעותי, במיוחד בתקופות של תיקון ובמגזרים עתירי טכנולוגיה. באפריל 2025 הגיע חלקם מהיקף המסחר לשיא של 36%, מה שמעיד על השפעתם הגוברת, אף שגורמים מקרו־כלכליים ומשקיעים מוסדיים עדיין מכתיבים את מגמת השוק הכוללת. הראלי הנוכחי נובע משילוב של גורמים: רווחי חברות טובים מהצפוי, אופטימיות כלכלית רחבה, ושינוי הקצאות מצד גופים מוסדיים. המשקיעים הפרטיים לא מובילים את הראלי, אך הם בהחלט מגבירים אותו.


במקביל, חוק המס החדש שעבר בבית הנבחרים – כחלק מאג'נדת טראמפ – משפיע באופן שונה על מגזרים שונים. תעשיות הדלקים המאובנים, ובראשן נפט וגז, צפויות ליהנות מביטול אגרות פליטת מתאן והרחבת מכרזים לקידוח. גם המגזר הפיננסי עשוי להרוויח מהקלות רגולטוריות ומהעלאת תקרת החוב ב־4 טריליון דולר. לעומת זאת, מגזר האנרגיה הירוקה, במיוחד הסולארי, סופג פגיעה קשה: ביטול קרדיטים משמעותיים שהובטחו בחוק IRA, כולל זיכוי מס בגובה 30% למערכות סולאריות ביתיות, הוביל לירידות חדות במניות. ההשלכות עשויות לכלול אובדן של 220 מיליארד דולר בהשקעות ו־300,000 משרות עד 2030. במקביל, טראמפ חתם על צווים נשיאותיים להאצת פריסת כורים גרעיניים בארה״ב, מה שתומך בעליית מניות בתחומי האנרגיה הגרעינית והאורניום".


הדולר - תמונת ראי של תיאבון להשקיע בארה"ב


"למרות התיקון החזק בשוק המניות האמריקאי בחודש האחרון, הוא לא הצליח לסחוב את הדולר שנחלש כמעט מול כל המטבעות בשבוע שעבר" מציין אלכס זבז'ינסקי כלכלן ראשי במיטב. "גם פער התשואות ל-10 שנים שהתרחב בין ארה"ב למדינות המפותחות התנתק משערו של הדולר (תרשים 19). השינויים בשערו של הדולר מתואמים לביצועים היחסיים של שוק המניות האמריקאי (יחס בין מדד S&P500 למדד MSCI World ex US) (תרשים 20). הקשר מבטא שינוי בסנטימנט כלפי השקעות בארה"ב שבסופו של דבר בא לידי ביטוי ב-money flow.



אכן, משקל ההשקעות בארה"ב באמצעות קרנות הסל (ETF), ירד בחודשים האחרונים לרמה הנמוכה בשנתיים האחרונות. מלבד הסיבות שקשורות למדיניות הממשל הנוכחי, גורם נוסף שמסיט כספים מארה"ב הוא התייקרות עלויות הגידור של שינויים בשער הדולר בעקבות הורדות ריבית מחוץ לארה"ב ויציבות בארה"ב. מתחילת השנה עלות הגידור מול האירו התייקרה ב-0.7% והגיעה לכ-2.4%. רק מול היין היפני לא התייקר הגידור, אך הוא עומד ברמה גבוהה מאוד של כ-4%".

זבז'נסקי מוסיף: "חולשת הדולר מדרבנת עוד יותר ירידה בתיאבון הזרים להשקיע בארה"ב. ביצועי האפיקים האמריקאים מתחילת השנה לא היו ממש טובים, אך במונחי מטבע מקומי במדינות המפותחות הם היו גרועים במיוחד. במונחי דולר/סל DXY מדד S&P500 ירד בכ-10%, מדדי האג"ח הממשלתיות והקונצרניות (IG) בכ-7%".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 27/05/2025 01:02
    הגב לתגובה זו
    אמנם לא היה מסחר היום אבל החוזים שכבר עלו באחוז וחצי מסוף השבוע עברו כעת לירידה מעצמה עולמית עם בורסת עולם שלישי
  • 1.
    אבי 26/05/2025 22:38
    הגב לתגובה זו
    מחר מתחיל הקרנבל של gme ו amcקרנות הגידור מחר הולכות להזיע ולבכות..מחר מתחיל עידן חדש..