ערן יעקובי: "אחרי הראלי האחרון בשווקים, הזדמנויות במניות הטכנולוגיה אפשר למצוא רק עם פינצטה"

אנליסט הטכנולוגיה של לידר מתייחס למדד התל-טק ומציין 2 מניות. אורי ליכט מאי.בי.אי: "אומנם הדולר נופל אבל זה מוצא את החברות מוכנות יותר"
יוסי פינק |

מדדי המניות בבורסה בת"א רשמו מתחילת השנה מהלך עליות חד. את עיקר תשומת הלב תפסו מניות הנדל"ן, הגז ומניות הבנקים. מעט מאחור נותר מדד התל-טק-15 שגם הוא היה שותף בחגיגת העליות.

במספרים, מדדי היתר רשמו את התשואה החדה ביותר מתחילת השנה, כאשר מדד היתר 50 עלה 127% ומדד היתר 120 עלה 117%. מדד הנדל"ן-15 מעט מאחור עם תשואה של 111%. מדד ת"א-75 רשם תשואה של 105% (בהובלת סקטור מניות הגז וחיפושי הנפט שזינק ב-390%).

אומנם מדד התל-טק-15 נותר מעט מאחור עם תשואה של 59% מתחילת השנה אבל כשמסתכלים על המספרים זה נראה מעט אחרת. מניות הביומד שבמדד רשמו את התשואות הגבוהות מבין המניות במדד. קמהדע רשמה את התשואה הגובהה ביותר מתחילת השנה - 512% ואחריה בריינסווי עם תשואה של 131%. גם מלאנוקס רשמה תשואה נאה של 101%. וריפון רשמה עלייה של 83%.

לדבריו של ערן יעקובי, אנליסט הטכנולוגיה של לידר שוקי הון, "הראלי האחרון בשווקים משאיר אותנו כמעט בלי מציאות בסקטור מניות הטכנולוגיה. למעשה, מציאות אפשר למצוא כרגע רק עם פינצטה. הראלי הזה לא באמת היה מבוסס על שיפור אמיתי בנתונים ועליות כאלו לא יכולות להתבסס רק על התייעלות. אומנם אני רואה ושומע מנכ"לים שכבר מדברים על חזרה לצמיחה ב-2010 אבל אני לא בטוח שזה מצדיק מכפילים גבוהים כבר עכשיו."

יעקובי מציין 2 מניות, באחת ניתן עדיין לראות אפסייד ובאחת פחות. הראשונה היא אלווריון, "אומנם המשבר מקשה על אלווריון לסגור חוזים כפי שהיא הייתה רגילה לעשות אבל מצד שני המשבר צמצמם משמעותית את השפעת המתחרים הקטנים של אלווריון ובנוסף גם החברות הגדולות חוזרו להתרכז בתחומי הליבה שלהן ונוטשות בשל זה את התחום שבו אלווריון פועלת - ה-Wi-Max. בצורה הזו אלווריון צפויה לצאת מחוזקת מהמשבר ועם פחות מתחרים". באור חיובי פחות, מציין יעקובי את מניית נייס, "ראינו את המניה מזנקת בשבועות האחרונים ללא כל הודעה חיובית או הסבר וזה בזמן שמנכ"ל החברה עוזב וזה בטח לא חדשות חיוביות. נכון שזו חברה טובה ויציבה אבל כרגע אני פחות רואה הצדקה לעליות".

כשמסתכלים על חברות הטכנולוגיה בישראל צריך להזכיר גם את שער הדולר שרושם בימים האחרונים ירידות חדות מול השקל, דבר שצפוי לפגוע בשורת הרווח של אותן חברות יצואניות. אורי ליכט, מנהל המחקר של אי.בי.אי בית השקעות, מתייחס לעניין זה ואומר כי "המהלך של הדולר פחות דרמטי כיום לעומת המהלך מהלך האירועים בשנה שעברה כשהדולר צנח ל-3.30 שקלים. החברות נמצאות כיום לאחר תהליך משמעותי של התייעלות וחלק מהן נקטו באסטרטגיית גידור ומעבר לכך צריך לזכור שהדולר עדיין גבוה ב-18% מהמקום בו הוא היה בשנה שעברה בסוף הרבעון השני."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה