ירידות במניות הבנקים: אלון גלזר מלידר חתך היום את ההמלצה לסקטור

זאת כפי שפורסם ב-Bizportal. המשקיעים שוב מוצאים את עצמם בין המלצות שונות למניות הבנקים. אלון גלזר מלידר: הבנקים "לא יקרים, אבל כבר ממש לא זולים"
אריאל אטיאס |

שבוע אחרי שאמר בראיון מצולם ל-BizportalTV כי "תימחור השוק מתחיל להיות אופטימי מידי, אנשים קונים מניות בנקים כאילו מחר לא יישאר", מוריד אלון גלזר את המלצותיו לבנקים כיוון שהם "לא יקרים, אבל כבר ממש לא זולים".

בלידר טוענים כי עליות השערים החדות בסקטור הבנקים הביאו את מניות הבנקים לרמת מכפילים של קרוב ל-1 על ההון. "אמנם הבנקים נסחרו בעבר כבר במכפילי הון גבוהים יותר", אומר גזלר אך טוען שהיום הסיפור קצת שונה.

בלידר טוענים כי ישנם שלושה גורמים מרכזיים שמנמקים תמחור שונה במניות הבנקים: הסיכונים שעדיין מרחפים מעל מערכת הבנקאות המקומית, העובדה שהבנקים נאלצים לרתק יותר הון לפעילות (כיום הון משני, ובעתיד כנראה שגם הון ראשוני), ויותר מכך הסתכלות רב שנתית על התשואה מגלה שהתשואה על ההון שהבנקים יודעים לייצר אינה עולה בהרבה (אם בכלל) מעל רף ה- 10% על ההון.

לאור זאת, ממליצים בלידר להקטין החשיפה לסקטור הבנקים. גלזר מוריד את המלצתו לכל מניות הבנקים ל"תשואת שוק" מ"קנייה" בפועלים ו"תשואת יתר" ביתר המניות.

המשקיעים מבולבלים

המשקיעים הקוראים את המלצות בתי ההשקעות בנוגע לבנקים בשבוע האחרון עשויים להתבלבל. בשבוע שעבר, מיד לאחר שהתראיין גלזר ל-Bizportal ואמר כי הבנקים כבר מתומחרים יתר על המידה, הוציא בית ההשקעות אקסלנס עדכון ואמר כי מניות הבנקים יעלו בעוד עשרות אחוזים. טרנס קלינגמן, מנהל המחקר באקסלנס טען כי בנק ישראל מנפח בועת נכסים שתביא לכך עד סוף השנה הבנקים הגדולים יסחרו במכפיל 1.2-1.3 על ההון.

חשוב להבין, כי גלזר לא חושב שהבנקים נסחרים במחירים מנופחים וכי בעיניו עליות השערים שנרשמו ממחירי השפל במארס היו מוצדקות, ונובעו הן מהעובדה שמחירי השפל בחודש מארס נבעו מפאניקה מוגזמת, והן מהתהליכים בעולם ובארץ שמביאים לכך שהאור בקצה המנהרה (סוף המשבר) קרוב וההשפעות השליליות שלו יהיו מוגבלות בסופו של דבר.

משוואת הסיכון מול הפוטנציאל

יחד עם זאת, אומר גלזר, "במשוואת הסיכון מול הפוטנציאל אנו מעריכים כי הגענו לנקודה בה הסיכונים לפגיעה בבנקים גבוהים מהפוטנציאל שעוד נשאר לעליות שערים". ולכן, "אנחנו חושבים שבתקופת המיתון הנוכחית בה הסיכונים לירידה בהכנסות, לפגיעה בתיק האשראי, וגם להפסדים בתיק ניירות הערך עדיין קיימים, הבנקים לא צריכים להיסחר ברמות הגבוהות מההון העצמי".

בלידר צופים כי בטווח הקצר הבנקים יציגו תשואה על ההון שתנוע סביב 7%. כמו כן, גידול בהפרשות לחומ"ס, וירידה בהכנסות המימון (על רקע הריבית הנמוכה) יפגעו ברווחיות הבנקים. בהסתכלות ספציפית, בנק מזרחי טפחות צפוי להמשיך להוביל את המערכת ברבעונים הקרובים בתשואה על ההון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה