
חברת OpenAI בוחנת כניסה לתחום השבבים לבינה מלאכותית
חברת OpenAI, שפיתחה את ChatGPT, בוחנת ייצור שבבי בינה מלאכותית משלה והגיעה כבר לבחינת יעדי רכישה פוטנציאליים. החברה דנה באפשרויות השונות לפתור את בעיית המחסור בשבבי בינה מלאכותית כבר משנה שעברה.
בין האפשרויות האחרות שהועלו היו עבודה צמודה יותר עם יצרניות השבבים כולל אנבידיה NVIDIA COR וגיוון הספקים של החברה מעבר לאנבידיה. מנכ"ל OpenAI סם אלטמן, הפך את רכישת שבבי AI נוספים לעדיפות הגבוהה ביותר של החברה. אלטמן התלונן בפומבי על המחסור במעבדים גרפיים שנחשבים המתאימים ביותר להפעלת יישומי AI, שוק שנשלט על ידי אנבידיה עם נתח של 80% מהשוק העולמי.
המאמץ להשיג שבבים נוספים קשור לשתי חששות עיקריים: מחסור במעבדים מתקדמים שמניעים את התוכנה של OpenAI והעלויות הגבוהות שכרוכות בהפעלת החומרה הנדרשת להפעלת המוצרים. מאז 2020, OpenAI פיתחה את טכנולוגית הבינה המלאכותית הג'נרטיבית שלה על מחשב על ענק שנבנה על ידי מיקרוסופט, המשתמש ב-10,000 יחידות עיבוד גרפיות (GPUs) של אנבידיה.
הפעלת ChatGPT זה דבר יקר. כל שאילתא עולה לחברה בערך 4 סנט, לפי אנליסטית ברנשטיין סטייסי רסגון. אם השאילתות ב-ChatGPT יגדלו לעשירית מקנה המידה של שירות החיפוש של גוגל, זה ידרוש מעבדי GPU בשווי של 48.1 מיליארד דולר תחילה ו-16 מיליארד דולר כל שנה על מנת שהמערכת תמשיך לפעול. אם OpenAI אכן תלך בכיוון של פיתוח שבב משלה, זה יכניס אותה לקבוצה קטנה של ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל ואמזון שמנסות להשתלט על שוק עיצוב השבבים ל-AI. הדבר יצרוך מ-OpenAI השקעה של מאות מיליוני דולרים בשנה וגם אז היא לא בטוח תצליח.
רכישה של חברת שבבים יכולה להאיץ את התהליך של פיתוח השבבים, כפי שקרה כשאמזון רכשה את Annapurna Labs ב-2015. לפי אנשים שמכירים את התוכניות, החברה כבר ביצעה בדיקת נאותות עבור יעד רכישה פוטנציאלי. גם אם היא תתקדם עם הרכישה, יקח לה מספר שנים עד שתגיע למוצר הסופי, מה שאומר שככה או ככה היא תישאר תלויה עד אז בספקים כמו אנבידיה ו-AMD.
- 2.בקיצור עוד חברה שלא מרוויחה היום וספק אם תהיה רווחית בכ (ל"ת)אא 08/10/2023 07:08הגב לתגובה זו
- 1.ולמה לא שיתוף פעולה עם איטל? (ל"ת)עמית 06/10/2023 21:59הגב לתגובה זו
- איטל לא 06/10/2023 22:56הגב לתגובה זוניהול כושל יכנאי ואיטי