הנשיא ביידן
צילום: דיוויד לינמן

בוול סטריט עדיין לא בטוחים שביידן בדרך להעלות מיסים

חצי שנה אל תוך תקופת הנשיאות של ביידן שהכריז בעבר על כוונתו להעלות מסים האנליסטים בשוק חלוקים בדבר היכולת שלו לקדם את המהלך ובאשר להשפעה של כך על השוק
איתן גרסטנפלד |

כמעט חצי שנה אל תוך תקופת נשיאותו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ווול סטריט נותרה חלוקה בדבר הסבירות וההשפעה של אחד מ המפתח העיקריות של הדמוקרטים - העלאת מיסים.

בעוד שהנשיא וצוותו התקדמו בשכנוע שותפים זרים לתמוך בשיעור מס חברות מינימלי עולמי, לא נראה שם התקרבו יותר מדי בניסיונות להעביר את רפורמת המס הגורפת שהבטיחו במהלך מסע הבחירות במהלך 2020.

בין המרכיבים הרבים של תוכנית המס של ביידן, דובר על העלאה בשיעור מס החברות המקומי ל-28%, מ-21% ושיעור מס ההכנסה האישי הגבוה ל-39.6% מ-37%. כמו כן, הבית הלבן רצה גם להעלות את שיעור מס רווחי ההון, על מי שמרוויח מעל מיליון דולר בשנה, מ-20% ל-39.6%.

מיסים גבוהים יותר על רווחי הון ועל עשירים לא רק יסייעו לתמיכה הממשלתית, אמר אז ביידן, אלא גם יעזרו בסגירת פער העושר ההולך וגדל בארה"ב, בכך שהוא יאלץ את העשירים לשלם יותר.

"מדיניות המס שלי מבוססת על הצעה פשוטה, שהיא להפסיק לתגמל עושר ולהתחיל לתגמל קצת את העבודה", אמר ביידן ב-22 במאי 2020. "המיסים הולכים לבנות חזרה כלכלה טובה יותר, להגביר אותה, ליצור מעמד הביניים, וליצור מקומות עבודה,ותוכניות ירותי בריאות, הביטחון לחזור. "

בלקרוק: צפויה העלאת מס צנועה בבלקרוק, מנהל הנכסים הגדול בעולם, סבורים כי בל זאת צפויה העלאת מס. במכתב למשקיעים מחודש יוני נכתב כי, הם צופים שהבית הלבן של ביידן יבחר להעלות מיסים מסוימים כדי לסייע בקיזוז הרמה ההיסטורית של ההוצאות.

"הסיכוי להעלאת מיסי חברות, למרות שהתחזית אינה ודאית, גבוה יותר", אמר בשבוע שעבר קורט ריימן, האסטרטג הבכיר של BlackRock בצפון אמריקה. "אנו חושבים שהדמוקרטים ישתמשו בחלון הפתוח הזה במהלך הקיץ והסתיו, כדי לקדם את סדר היום שלהם בחקיקה."

קיראו עוד ב"גלובל"

באופן ספציפי, מנהלי BlackRock הזהירו כי אם יוטלו שיעור מס הכנסה של חברות בשיעור 28% ומס מינימום עולמי של 21%, הרווח למניה של S&P 500 עשוי לרדת בשיעור של עד 7% בשנת 2022.

ריימן ועמיתיו סבורים, כי למרות שסביר להניח שהדמוקרטים יצליחו להעלות את שיעורי המס, ההעלאות יהיו צנועות יותר מההצעות הראשוניות של ביידן. הם מציינים, למשל, את נכונותו של ביידן לשקול עלייה מתונה יותר בשיעור מס החברות הגבוה ביותר, ל-25%.

ג'יי פי מורגן: ביידן לא יצליח אחרים מחזיקים בתפיסה פסימית יותר לגבי יכולתו של ביידן לגייס מספיק תמיכה בעלאת מיסוי. "אנו לא מאמינים כי הפוליטיקה בארה"ב תפגע בשוק המניות בארה"ב במונחים מוחלטים, מכיוון שלא סביר שביידן יוכל לספק הצעות פוטנציאליות שאינן ידידותיות לשוק בנושא מיסוי/ רגולציה טכנולוגית", אמר צוות אסטרטגיית ההון של ג'יי.פי מורגן ללקוחות ביום שני.

"באופן יחסי, עם זאת, סנטימנט המשקיעים עלול להיפגע מכיוון שיש סיכון כותרת משמעותי לזרימת חדשות ביחס לחלק ממדיניות זו", הוסיפו.

בעיני פקיד האוצר מתקופת בוש, טוני פראטו, המשא ומתן המתוח בין הרפובליקנים לדמוקרטים כיצד לשלם עבור התוכניות הכלכליות הוא כמעט שטות בהתחשב בכמה זול ללוות. “ההלוואות היו זולות כבר הרבה זמן. זה זול מאוד עכשיו, ולא נראה שזה הולך להשתנות, כשאין לך את הלחץ הזה של העלות ההולכת וגדלה של החוב שלך, הוויכוחים על התשלום יהיו מאוד קשים."

בין המדיניות המוניטרית הקלה של הפדרל ריזרב לבין הביקוש החזק לאגרות חוב אמריקאיות ברחבי העולם, הריבית עליהן ירדה במשך עשור האחרון. השיעור בשטר האוצר לעשר שנים, שנסחר צפונה ל-6% בשנת 2000, נראה לאחרונה בסביבות 1.3% לאחר שהתנדנד מתחת ל-1% במשך רוב שנת 2020.

פראטו אינו היחיד שרואה פוטנציאל שלא נוצל בשוק החוב הלאומי. האסטרטג של סיטיגרופ, וויקרם ראי, מציג במשך חודשים את הכלי מעידן הנשיא אובמה המכונה Build America Bonds. איגרות החוב העירוניות המיוחדות והמס האלה מאפשרות למדינות ולמחוזות להנפיק חובות בעלויות ריבית המסובסדות על ידי הממשלה הפדרלית.

ממשל אובמה הציג לראשונה את אגרות החוב (המכונות BAB) בשנת 2009 למימון פרויקטים, והקפיץ את כלכלת ארה"ב שהיתה מצויה במאבק מתמיד על רקע המיתון הגדול.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה