פורשת רשמית מהמירוץ: גליה מאור הסירה את מועמדותה לדירקטוריון הבנק, תישאר בכיסא המנכ"ל

החלטה זו מגיעה לאחר התנגדויות הרשות לני"ע, היועמ"ש והאוצר. מאור: "פעלתי כדין... את החלטתי קיבלתי אך ורק מתוך רצון לתרום לשימור הצלחתו ויציבותו של הבנק"
יונתן גורודישר |

בעקבות ההתנגויות האחרונות שפורסמו, הודיעה מנכ"ל בנק לאומי, לאומי גליה מאור, כי היא פורשת מהמירוץ לתפקיד יו"ר הבנק וכי תישאר בכיסא המנכ"ל.

בנק לאומי מסר היום כי גליה מאור הודיעה כי "לאור הנסיבות שנוצרו מאז הצגת מועמדותה לכהונת דירקטור בבנק... הגיעה הבוקר להחלטה אישית למשוך את המועמדות לכהונה כדירקטור בבנק".

לפי ההודעה, הסרת מועמדותה של מאור נוגעת לשני המסלולים השונים בהם ניסתה להיבחר לדירקטוריון: באמצעות ועדת המניות ומכוח היותה בעלת אחזקה בבנק. בהודעתה מסרה מאור כי היא תישאר בתפקיד המנכ"ל.

"פעלתי כדין ובאופן שקוף"

בנוסף לדיווח לבורסה, פרסמה מאור פוסט ב'לאומי בלוג', הבלוג של הבנק בו כתבה כי "את החלטתי להתמודד על תפקיד דירקטור בבנק, ולאחר מכן על תפקיד יו"ר הדירקטוריון, קיבלתי לאחר שהיו"ר הנוכחי, איתן רף, הודיע על החלטתו שלא להמשיך לתקופת כהונה נוספת, ולפרוש מתפקידו כיו"ר הדירקטוריון".

מאור מתארת את יחסיה עם רף כטובים, ומוסיפה כי "כשהיו חילוקי דעות, הרי שאלה היו על רקע מקצועי ותמיד ידענו לקבל את ההחלטה המייצגת בראש ובראשונה את טובת הבנק". לדברי מאור היא ניסיתה לגרום לרף לחזור בו מהחלטת הפרישה, ורק משלא נענה להפצרותיה, החליטה להתמודד על תפקיד יו"ר הדירקטוריון.

"עם קבלת ההחלטה, פעלתי כדין ובאופן שקוף", כותבת מאור. "פרסמתי את דבר מועמדותי ברבים, באופן גלוי ומבלי להסתיר דבר", מוסיפה. לדבריה, "מינוי מנכ"ל לתפקיד יו"ר של אותה חברה, הוא נוהג לגיטימי, נפוץ, מתוכנן ומבורך, המקובל במאות ואלפי ארגונים, בארץ ובעולם... מודל זה קיים והיה נפוץ גם במערכת הבנקאית, לרבות בבנקים בבעלות ממשלתית".

סוגיית המינוי - "איננה משפטית במהותה"

"את החלטתי קיבלתי אך ורק מתוך רצון לתרום לשימור הצלחתו ויציבותו של הבנק ומתוך ראיית טובת לקוחותיו, עובדיו ובעלי המניות שלו. אלה עמדו תמיד לנגד עיני, לא פחות מששקלתי את טובתי האישית. כך נהגתי גם הפעם."

מאור טוענת בפוסט כי מינויה סוגיית מינוייה "איננה משפטית במהותה". "לא אעשה דבר שיש בו ולו ספק של הפרה של חוק", כותבת מאור אך מוסיפה כי במידה "וקיימת מחלוקת על פרשנות משפטית, הרי שבית המשפט הוא המקום הראוי לבירורה".

לדברי מאור, החלטתה לפרוש מהמירוץ נובעת "מתוך מתוך דאגה לבנק, ליציבותו, ולדרכו, ומשום שטובת לקוחותיו ועובדיו חשובה בעיני". "מבחינתי תפקיד היו"ר איננו תכלית שאין בילתה, אלא אבן דרך משמעותית אשר מהווה המשך לפועלי, בה יכולתי להעמיד לטובת העניין מיכולותיי ומניסיוני", סיכמה.

התנגדויות הרשות, היועמ"ש והאוצר

הודעתה זו של מאור מגיעה יום לאחר שהרשות לניירות ערך פרסמה חוות דעת השוללת את מועמדותה של מאור לדירקטוריון הבנק מכוח היותה בעלת מניות בבנק. הרשות נימקה את החלטה בכך שתקנון הבנק הוא זה שאינו מאפשר הצגת מועמדות באופן זה. פסילה שלישית לגליה מאור: גושן שולל את מועמדותה לדירקטוריון לאור תקנון הבנק

חוות הדעת של הרשות פורסמה לאחר חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לפיה החוק אינו מאפשר למאור להיות מועמדת לתפקיד דירקטור גם במסלול הראשון, באמצעות בחירה על ידי ועדת המניות של הבנק, זאת ללא לקיחת תקופת צינון של שנתיים. היועץ המשפטי מצטרף לאוצר: שולל את מינוייה של מאור לדירקטוריון לאומי

לשתי חוות דעת אלו קדמה חוות דעת נוספת שפרסם משרד האוצר, לפיה למאור "זיקה אסורה" בשל היותה מנכ"ל הבנק, ועל כן היא מנועה מלהתמודד לתפקיד דירקטור, כך לפי חוק החברות. שטייניץ נגד מאור - הכתבה המלאה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה