האזרח שניצח את הבנק? חתם על ערבות ושילם 25 אלף ש' במקום 300 אלף ש'

תושב בת ים, נתבע על ידי בנק לאומי למשכנתאות על חוב של 300 אלף שקלים, בגין ערבות שחתם ללווה שלא עמד בתנאי המשכנתא
עינת פז-פרנקל |

תושב בת ים, שקיבל מבנק לאומי למשכנתאות תביעה על חוב של 300 אלף שקלים, בגין ערבות שחתם ללווה שלא עמד בתנאי המשכנתא שילם לבנק, בהסדר פשרה, סכום של 25 אלף שקלים בלבד, כך מדווחת היום (יום ג') חברת אובליגור, המתמחה בניהול חייבי בנק.

מדובר ב"הסדר פשרה יוצא דופן, שקיבל לאחרונה תוקף של פסק דין, בין אזרח לבנק למשכנתאות", אומרים באובליגור. נציין כי, התביעה נגד הערב הוגשה לאחר שהבנק מכר את הדירה.

לפי הבנק, עם זאת, לא בהכרח מדובר במהלך יוצא דופן. "ככלל, כאשר אדם נתבע לסלק חוב לו הוא ערב מוגשת התביעה על מלא היקף החוב, ומותאמת בהמשך ליכולת הכספית של הערב. כאשר ממומש הנכס, במידה ונשאר חוב לאחר מכירת הנכס, מקפיד הבנק להתאים את גובה ההסדר ליכולת הכספית של הערב, ונמנע מלגרום לאדם קריסה כלכלית עקב ערבותו לחוב של אדם אחר", מסר בתגובה דובר בנק לאומי למשכנתאות, שהדגיש כי "מאחר ולא נמסרו פרטים מזהים ניתן להשיב באופן כללי בלבד".

תחילת הפרשה לפני כ-7 שנים, אז חתם תושב בת ים על כתב ערבות למשכנתא עבור אחד ממכריו, שלקח מהבנק הלוואת משכנתא בסכום של 430 אלף שקלים. הלווה לא עמד בתנאי המשכנתא והבנק מכר את הבית, שבעבורו נלקחה המשכנתא.

באובליגור אומרים כי הבנק לא הסתפק במכירת הבית והגיש לפני כשנה וחצי כתב תביעה נגד הערב על חוב של 300 אלף שקלים. הערב נתבקש, בשלב ראשון, לשלם לבנק 100 אלף שקלים.

האזרח פנה לדני ליבנה, מנכ"ל חברת אובליגור, המתמחה בסיוע לאזרחים במגע מול הבנקים."כל אזרח חייב לוודא היטב למי הוא נותן ערבות והאם הלווה יכול לעמוד בתנאי המשכנתא", אומר ליבנה.

ליבנה הצליח להגיע לאחרונה להסדר פשרה עם הבנק, שקיבל תוקף של פסק דין על ידי שופט בבית המשפט, ולפיו ישלם הנתבע לבנק סכום של 25 אלף שקלים בלבד. "מרבית האנשים חושבים שאם הבנק הגיש נגדם תביעה, היא כנראה מוצדקת והסכום שמופיע בה הוא נכון", אומר ליבנה. "חשוב שהציבור יידע: ישנן דרכים להתמודד עם החוב לבנק".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה