הלחץ משתחרר מכן פייט? קרן יוזמה חילקה לשותפים בקרן כ-14 מיליון מניות

אתמול ריכזה המניה מחזור חריג של כ-12 מיליון שקל, רובו מיוחס כנראה למשקיעים שבחרו לממש את אחזקתם, ביניהם קרן עופר היי-טק
קובי ישעיהו |

מניית חברת כן פייט ביופרמה ריכזה אתמול מחזור מסחר חריג של כ-12 מיליון שקל ורשמה ירידה של כ-3%, בעוד ששוק המניות בכללו עלה ביותר מ-3%. היום כבר המניה מתקנת בעליה של יותר מ-3%.

ההשקעה בחברה, כמו בחלק ניכר מחברות בתחומי ההיי-טק השונים, מתאפיינת בכך, שחלק מבעלי העניין בה הן קרנות הון סיכון. קרנות אלה השקיעו בחברה לפני 4-5 שנים ויותר, ונמצאות ככל הנראה כיום (לפחות חלקן) בנקודת זמן שבה הן מעונינות להנזיל את השקעתן בחברה ולממשה.

זו ככל הנראה הסיבה שכאשר החברה דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי לתרופה המיועדת לטיפול בסינדרום העין היבשה, ניצלו חלק מהקרנות (ביניהן גיזה ויוזמה) את עליות השערים שנרשמו ביום הדיווח במניה, באמצע אפריל, ומימשו חלק מאחזקתם.

נציין כי כיום נמוכה המניה בכ-40% לעומת מחיר ההנפקה בשנת 2005. עם זאת, מהשפל של סוף 2008 זינקה המניה בכ-250% במקביל לעליות החדות שנרשמו בסקטור הביומד כולו. שווי השוק של החברה עומד כיום על כ-164 מיליון שקל.

הציפיות בשוק למימוש אחזקות על ידי קרנות הון הסיכון, ככל הנראה, הן אחת הסיבות ללחץ שקיים על המניה. המשקיעים חוששים מהמימוש, ולכן חוששים שהמניה תרד כאשר הקרנות ימכרו.

ובכן, אתמול (ב') הוסר אחד החששות המרכזיים בהקשר זה, שכן קרן יוזמה דיווחה, כי היא חילקה את כל אחזקותיה בכן-פייט (כ-14 מיליון מניות) למשקיעים שלה ללא תמורה. ככל הידוע, המשקיע הגדול ביוזמה היא קבוצת האחים עופר, באמצעות קרן ההשקעות עופר היי-טק.

בעקבות החלוקה, יכול כל אחד מהמשקיעים בקרן יוזמה, שקיבל לידיו מניות כן פייט, לבחור מה לעשות במניות. משקיעים שלחוצים על מזומנים, יעדיפו לממש את האחזקה, בעוד שמשקיעים לטווח ארוך, סביר להניח, ימשיכו להחזיק את המניה.

נזכיר כי החברה צפויה לדווח בחודשים הקרובים על תוצאות הניסוי שלב 2 בתרופה לטיפול בפסוריאזיס, שאם התוצאות שלו תהיינה חיוביות הדבר עשוי להשפיע מהותית על שווי החברה.

בכל מקרה, החלוקה של מניות יוזמה למשקיעים היתה הסיבה העיקרית לכך, שאתמול ראינו כאמור, במניות כן פייט מחזור יוצא דופן של כ-12 מיליון שקל, וזאת תוך ירידה של כ-3%, בעוד ששוק המניות בכללו עלה ביותר מ-3%. ההערכות הן, שעופר היי-טק היתה אחד המשקיעים שהעדיף להנזיל את אחזקתו בחברה, וכנראה שמכר את אחזקותיו בכן-פייט, המוערכות לאחר החלוקה בכ-6 מיליון שקל.

לפי הערכות בשוק, עתה נמוג החשש מפני המימושים של קרן יוזמה, שהיתה גורם משמעותי שהעיב על מחיר המניה, ומשהשתחרר לחץ זה, עתידה המניה להסחר על פי פרמטרים כלכליים ועסקיים נטו. בעלי העניין המרכזיים כעת בחברה הם שקד טל, שמחזיק בכ-20.58 מיליון מניות (9.65% מהחברה), אסנד טכנולוגיות (7.48%), גיזה (7.26%), ושקד אהרון המחזיק כ-8.25 מיליון מניות (3.87% מהחברה).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה