יו"ר אפליקיור: "אנחנו מצפים לקפיצת מדרגה משמעותית בשנה הקרובה"
אחרי שנתיים לא פשוטות בכלל, נראה לאחרונה שחברת אפליקיור, הממוקמת בהרצליה, עושה צעדים בכיוון הנכון שעשויים להעלות אותה בתוך שנה-שנתיים על דרך המלך.
באמצע החודש דיווחה ספקית תוכנות האבטחה כי קבוצת ניקה, הפעילה בתחום החניונים דווקא, צפויה לרכוש את השליטה בה (70%) תמורת כ-8 מיליון שקל. נציין כי מדובר בסכום נמוך יחסית, בודאי לעומת הפוטנציאל הקיים בחברה במקרה של הצלחה.
אפליקיור הוקמה בשנת 2004 על ידי דוד עלוש ומשה בסול, פיתחה תוכנת אבטחה להגנה על יישומים מבוססי אינטרנט מפני חדירות והתקפות. החברה ניצלה את הגאות בבורסה וגייסה במאי 2007 כ-11 מיליון שקל בהנפקת מניות בתל-אביב.
זמן קצר לאחר ההנפקה זינקה המניה בכ-50% אולם לאחר מכן הלכה והדרדרה. כמובן שהמשבר הפיננסי והכלכלי בעולם וגם בישראל לא הטיבו עם החברה, שעדיין נמצאת בדרך לנקודת האיזון, והמניה התרסקה מהשיא במאי 2007 עד לשפל בדצמבר 2008 ביותר מ-90%. מאז היא התאוששה אולם מתחילת השנה המניה עדיין בתשואה שלילית של כ-26%.
בפגישה עם Bizportal הציג יו"ר אפליקיור, משה בסול, את החזון שלו לעתיד החברה. "החברה סיימה את המוצר העיקרי שלה, תוכנת הגנה מפני האקרים, לפני כשנה. יש בעולם כ-70 מיליון אתרים פעילים שהם גדולים יחסית, לא אתרים אישיים ובלוגים למיניהם, שזקוקים להגנה. נגד האקרים יש שני סוגים של הגנות, חומרה ותוכנה. השילוב של חומרה ותוכנה הוא מאוד יקר ולא תמיד יותר אפקטיבי מפתרונות התוכנה. אפליקיור פועלת בשוק בו יש 3-4 שחקנים מרכזיים".
"הייתי מגדיר את החברה כחברת היי-טק צעירה. אנחנו בשלב של תחילת מכירות ושואפים להגיע לאיזון בתוך כשנה ואחרי זה להתחיל להרוויח ולהגדיל את הרווחים משנה לשנה".
- כמה עובדים יש בחברה היום ?
"בחברה יש כ-20 עובדים. הפתרון שלנו משלים לפתרון של הפיירוול. אם הפיירווול הוא הש.ג. בכניסה לארגון, אנחנו היא ההגנה שיושבת בתוך האתר אחרי שכולם נכנסו, כולל ההאקרים. זכינו בשלושה פרסים בינלאומיים בשנת 2008".
"אנחנו פועלים בשתי שיטות עיקריות. השיטה הראשונה היא מכירה ישירה ללקוחות: כלומר, קונים את התוכנה בכמה אלפי דולרים ומשלמים על רשיון מתחדש. לאחרונה פיתחנו שיטה חדשה, דומה לליסינג. הלקוח לא קונה את התוכנה אלא שירות שהוא בעצם הגנה על אתר האינטרנט במודל של תשלום חודשי".
"זה פותח לנו פוטנציאל להיות מותקנים על כל אתר אינטרנט. מי שמספק את ההגנה הוא ספק האינטרנט, כמו נטוויז'ן או אינטרנט זהב. אפליקיור מתקשרת עם חברת האחסון והיא תעשה את פעולת המכירה".
- כמה חברות הוסטינג יש בעולם ?
"כמה אלפים. אנחנו מסתכלים על כמה שרתים יש לחברה. לכל חברה כזו יש אלפי שרתים. זה פותח לנו פתח להיות חברת ה"אנטי-האקינג" של עולם האינטרנט. החל משנת 2008 הותקנו הפתרונות שלנו באלפי אתרי אינטרנט בעולם. יש לנו התקנות בצפון אמריקה, באירופה וגם התחלות מאוד יפות באסיה ובאוסטרליה. הצטברו לנו עד היום כ-700 לקוחות משלמים בפועל, מתוכם כשני שליש הם לקוחות על בסיס תשלום חודשי".
"הדבר החשוב בכל הסיפור זה קצב גידול יפה מאוד בחודשים האחרונים, בעקבות הפעלת המודל של מנויים חודשיים. נכון להיום, אחרי שחתמנו עם כ-20 ספקי הוסטינג בארה"ב, אנו מצפים בחודשים הקרובים לקפיצת מדרגה מאוד משמעותית שתוביל אותנו לאלפי לקוחות בתוך חצי שנה עד שנה".
"המודל הזה מספק לנו תזרים מזומנים מאוד יציב, כי אחרי שלקוח הצטרף הסיכוי שהוא יעזוב הוא מאוד נמוך. וגם ההוצאות אחרי פיתוח התוכנה הם מזעריות. אנחנו מעניקים שירות והלקוח למעשה יכול לקבל קוד וסיסמא ולהתחיל להפעיל את תוכנת ההגנה".
"המטרה שלנו היא לחתום על שיתופי פעולה עם גופים גדולים וזה תהליך שאנחנו מתחילים בו למעשה בחודשים האחרונים.
- התוכנה משולמת פר אתר ?
"נכון מאוד. התוכנה יושבת אמנם על השרת אבל היא משולמת עבור כל אתר".
- דרך אגב, כמה אתרי אינטרנט פעילים היו לפני כשנה שנתיים ?
"מספר אתרי האינטרנט הפעילים עומד על כ-70-75 מיליון. המשבר אמנם פגע בקצב הגידול באתרים בעולם, מדובר באתרים שעולים עשרות או מאות אלפי דולרים להקמה. אבל אני משוכנע שזה לא ייעצר ומספר האתרים ימשיך לגדול בשנים הקרובות".
"אנחנו פונים לשוק האתרים שמחפשים פתרונות תוכנה. באמצעות אינטרנט מרקטינג נסגרות עסקאות מול לקוחות שמחפשים פתרונות ישירות באתר החברה. הלקוח יכול להוריד את התוכנה לנסיון ל-30 ימים, אחרי זה הוא מקבל את רשימת ההתקפות שנעצרו והוא מחליט אם הוא רוצה להמשיך".
"כך הגענו לכ-250 לקוחות מכל העולם ובכל התחומים. כולל לקוחות מהתחום הבטחוני או הפיננסי. חלקם אם לקוחות שנפגעו ונעקצו מהאקרים ואז הפכו ללקוחות שלנו".
"כ-68 מיליון אתרים מאוחסנים אצל ספקי הוסטינג. ושם טמון הפוטנציאל הכי גדול לאפליקיור. הלקוח משלם תשלום חודשי לספק וכעת הוא יכול להציע ללקוח עוד שירות להגנה על האתר מכל מיני סוגים של מתקפות באמצעותינו. אנחנו בעצם חלוצים בעולם בזה שאנחנו נותנים לספקי ההוסטינג טכנולוגיה הגנתית בשיטה של תשלום חודשי".
- על איזה עלות מדובר ?
"זה יכול להיות מרמה של עשרות דולרים עד 150 דולר. בדרך כלל מדובר על עלות נוספת של 10%-20% מעלות החבילה הבסיסית של הספק. אנחנו הראשונים בעולם שנותנים את הטכנולוגיה הזו בשיטה של תשלום חודשי. זה הופך אותנו למאוד אטרקטיביים בתחום הזה. כעת הספק יכול לקשור אליו את הלקוח עם שירות נוסף, הרבה יותר חזק".
"אם הייתי שואל אותך לפני 10 שנים אם יש לך תוכנת אנטי וירוס כנראה שהתשובה הייתה לא. והיום זה הכרחי. ובעוד כמה שנים, אנחנו מעריכים, יהיה הכרח להשתמש לדעתינו בתוכנה כמו זו של אפליקיור. והוא כנראה יסופק באמצעות ספקי ההוסטינג. כיום עדיין אין מודעות לנושא אבל היא תלך ותגדל".
- האם תהיה תחרות חינמית, כמו בעולם האנטי-וירוס ?
"אנחנו לא בעולם הזה, אבל גם בעולם האנטי-וירוס, למרות החינמיות, יש שוק של 7 מיליארד דולר של פתרונות משולמים. ברור שהפתרונות החינמיים פחות טובים. בדרך כלל מי שמשתמש בפתרון החינמי בבית קונה פתרון טוב יותר , ומשלם בארגון".
"באוגוסט 2008 השקנו את השירות והוא הולך וצובר תאוצה מאז. צריך לקחת שספקי ההוסטינג הם גופים גדולים שעושים בדיקות קבלה מאוד קפדניות לתוכנה או לשירות חדש, הם בודקים את זה על הרבה מאוד סוגים של אתרים, ולוקח לפחות חצי שנה עד שהם מאשרים ומתחילים לשווק את הפתרון".
"דרך אגב, אנחנו היחידים בעולם שמספקים פתרון גם לאתרים הפועלים על חלונות וגם לכאלה שפועלים על לינוקס. אנחנו מצפים שההסכמים שחתמנו עם ספקי ההוסטינג בארה"ב יביאו אותנו למעבר ממאות לקוחות לאלפי לקוחות משלמים בסוף 2009 או ב-2010. נקודת האיזון שלנו היא בכ-2,200 לקוחות".
- למה בחרתם להכנס לעיסקה עם ניקה ?
"היו לנו כמה הצעות. דווקא בגלל שהם באו מתחום אחר, והם מאמינים בחברה ובחזון שלה, הלכנו איתם. ניקה אפשרה לנו השקעה מספיק גדולה כדי לעבור לשלב של עשרות אלפי מנויים. הם עשו בדיקות מאוד קפדניות ולבסוף החליטו להכנס להשקעה. היעד שלנו הוא להגיע לרווחיות עד אמצע 2010".
"הסינים מתאמנים על קוריאה ותוקפים בארה"ב ואירופה"
"השוק האמריקני הוא שוק אסטרטגי אבל השנה האחרונה לימדה אותנו שצריך להסתכל גם על שאר העולם. אנחנו עושים עסקים מאוד יפים גם באוסטרליה, בהודו ובקוריאה. יש לאפליקיור נציג בקוריאה ומתברר שרוב ההתקפות על אתרים קוריאניים מגיעים מסין. הסינים, לאחר שהם תוקפים בקוריאה, מתאמנים על קוריאה ואתה רואה ששבוע לאחר מכן מגיעות אותן ההתקפות לאירופה וארה"ב".
"הבעיה של התקפות שמגיעות מסין, רוסיה ומקומות אחרים הפכה לבעיה עולמית אסטרטגית. גם הנשיא אובמה מודע לזה ודיבר על הנושא לא מזמן. בארצות הברית מסתכלים על זה כאיום טרור. יתכן שבהתקפת הטרור הבאה לפני הטילים יפלו מרכזי התקשורת. אובמה החליט למנות יועץ מיוחד שידווח לו על ההתפתחויות בתחום הזה. אנחנו למעשה הראשונים בעולם שחווים את גל ההתקפות החדשות שמגיע מסין. יש מתיחות תמידית בין סין לדרום קוריאה".
"הנכס האסטרטגי שלנו היא מערכת החיסונים שפיתחנו. אנחנו מכירים את כל סוגי האיומים ומגינים מפניהם. יש לנו נכון להיום את מאגר המידע הכי מקיף בעולם שיודע לזהות את כל סוגי ההתקפות שיש, במיוחד באזורי מתיחות כמו קוריאה וסין".
- יש לכם לקוחות מהסוג של המוסד והשב"כ ?
"כמובן שיש, אבל אני לא יכול לפרט. יש גופים ממשלתיים באוסטרליה שמשתמשים בפתרון שלנו ויש גם גופים פדרליים בארה"ב שבהם המערכת שלנו עוברת תהליכי אישור".
- הפתרון נותן מענה לפני שנגרם נזק ?
"כמובן. המערכת מזהה שמישהו מנסה לבצע התקפה, וחוסמת את הנסיון. ואז נשלח דיווח מאוד מפורט מהיכן הגיע ההתקפה, מה היא ניסתה לעשות ועוד הרבה פרטים".
"יש לנו עוד מודל אחד, OEM, שזה אומר לפנות למישהו שכבר מוכר מוצר או שירות מסויים, נגיד פיירוול ולהציע לו לשלב את הפתרון שלנו. כנראה שנשיק את המודל הזה במהלך 2010. הפריצה הגדולה של צ'ק פוינט היתה כשהיא חתמה על הסכם עם סאן מייקרוסיסטמס. וזאת אחת המטרות שלנו ל-2010, לשלב את המוצר שלנו עם זה של חברות מובילות אחרות. מספיקה עיסקה אחת גדולה כדי להקפיץ אותנו קדימה בעיקר מבחינת ההכרה בעולם".