הירידות התחזקו בסיום: מניית כיל נפלה ב-8.7%, שטראוס עלתה ב-2.7%
ירידות השערים בבורסה של תל-אביב התחזקו בשעה האחרונה של המסחר היום, זאת על רקע התחזקות במימושים וחששות כי בפתיחת שבוע המסחר העולמי מחר ימשיכו הבורסות המובילות בתנועה דרומה.
מדד המעו"ף סגר את היום בירידה של 1.44% לרמה של 836 נקודות ומדד ת"א 75 נסוג ב-0.76%. מנגד, מדד הבנקים שמר על יציבות לאחר שבמשך מרבית היום נסחר בצד הירוק. מחזור המסחר היה נמוך והסתכם בכ-952 מיליון שקלים בלבד.
מניית כיל נפלה 8.7% ועמדה במרכז המסחר, זאת ברקע לדיווחים על עסקה אשלג בין יצרנית האשלג הרוסית סילוינט לבין היבואנים ההודים. לפי הדיווחים, מדובר בעסקה במחמיר של 460 דולר לטון בלבד.
כיל ריכזה מחזור של כ-252 מיליון שקלים והחברה לישראל ריכזה מחזור של כ-46 מיליון שקלים. שתי המניות יחד, מהוות 13.6% ממדד המעו"ף ולכן הן מושכות היום את המדד לטריטוריה השלילית.
בשוק הקונצרני: אפריקה אג"ח כ"א עלתה 2.65%, התל בונד 40 עלה 0.86%
מדדי התל בונד נסחרו היום בעליות שערים. התל בונד 20 עלה 0.5% והתל בונד 40 סגר בעליה של 0.86%. בשוק הממשלתי, השחרים נסחרו בעליות חדות של עד חצי אחוז. הגילונים נסחרו ללא שינוי משמעותי.
נציין כי בשני ימי המסחר האחרונים בוול סטריט לא נרשמו תנודות משמעותיות אך ברמה שבועית נרשמו בוול סטריט ובאירופה ירידות של כ-2% ויותר, זאת לעומת ירידה שבועית של 1.6% במדד המעו"ף הישראלי.
כלכלני אגוד: העליות יחזרו בטווח הבינוני
"על רקע נתוני המאקרו החלשים המעידים כי ההאטה בפעילות במשק העולמי ובמיוחד בשווקים המפותחים תמשך עוד זמן רב ותוצאות דיווחי החברות לרבעון השני אנו מעריכים כי בטווח הקצר יימשך הדשדוש בשוק אשר יתקשה להערכתנו לפרוץ מעלה. בהתייחס לטווח הבינוני ארוך ובהתחשב ברמת הריביות הנמוכות בעולם אזי השווקים צפויים לרשום עליות שערים". כך מעריכים כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית.
מניות במרכז
מניית כיל, אשר משקלה במעו"ף עומד על 9.5%, סגרה כאמור בירידה של 8.7% והכבידה מאוד על המעו"ף. מניות סקטור הדשנים ספגו ביום שישי ירידות שערים חדות מאוד, זאת על רקע פרסומים לפיהם סילבינט הרוסית סגרה חוזי אשלג בהודו במחיר של 460 ד' לטון. מניית פוטאש (סימול: POT) נפלה 9% וריכזה מחזור הגדול פי יותר מ-3 מהממוצע היומי בנייר.
מניית כור סגרה יום תנודתי בירידה של 1.7%, זאת ברקע להודעת החברה כי הגדילה בשבוע החולף את החזקותיה בבנק השוויצרי, קרדיט סוויס, כאשר רכשה ממניותיו בסך מצטבר של כ-910 מיליון שקלים.
מניית מכתשים אגן רשמה עליה קלה, לאחר ירידות חדות בימים האחרונים. האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון מציין, בסקירה שפרסם הבוקר (א'), כי ל"מזלה" של החברה רמות המלאי הגבוהות שלה אמורות לאפשר לה לספק פורמולציות חלופיות משוקי פעילות גיאוגרפיים אחרים של החברה. לפיכך, ולאור העובדה כי לרשותה של מכתשים אגן עומדת תקופת זמן אשר אמורה להיות מספקת לצורך היערכות לוגיסטית לפתרונות חלופיים, אמנם יקרים יותר, עד לתחילת המכירות המסיביות בברזיל (כחודש - חודשיים), אזי ייתכן וכי החברה כן תוכל לעמוד בסופו של דבר ביעדי המכירות שלה בברזיל לרבעון השלישי בפרט ולמחצית השנייה של השנה בכלל.
שטראוס נסחרה בעלייה של 2.7%, זאת בהמשך לעלייה של כ-4% ביום חמישי האחרון. הבוקר דיווחה החברה כי במהלך סוף השבוע האחרון השלימה את רכישת חברת תנה תעשיות המחזיקה במותג "תמי 4" בתמורה ל-291 מיליון שקל. עסקה עליה הכריזה שטראוס לפני כשבוע.
מניית איזיצ'יפ רשמה ירידה חדה. המניה משלימה ירידה של 30.5% מאז ה-2 ביולי - תוך 7 ימי מסחר - למחיר של 44.8 שקלים (כ-11.3 דולר). הסנטימנט השלילי החל לדבוק במניות איזיצ'יפ לאחר שבית ההשקעות ג'פריס החל לסקר את מניותיה עם המלצת "החזק" ומחיר יעד של 18 דולר (בעת שהמנייה נסחרה במחיר של 16 דולר).
בסקטור הביומד בלטו מניות ביוליין וביו לייט בעליות חדות ומחזורים ערים. מנגד, מניית קמהדע המשיכה לרשום ירידות חדות.