UBS על החלטת MSCI: "בטווח הקצר - אפקט שלילי, בטווח הארוך - עשויה לייצור הזדמנויות קניה"
אתמול בערב, אחרי דחייה של למעלה משנה, הודיעה MSCI, חברת המדדים של מורגן סטנלי, על שדרוג הסטאטוס של ישראל לשוק מפותח משוק מתפתח ועל הוספת ישראל למדד MSCI העולמי ו-EAFE, המדד המאגד את אירופה, אוסטרליה והמזרח הרחוק.
החדשות הטובות בהודעת MSCI היו בכך, שהשדרוג יכנס לתוקפו רק במאי 2010 (לכתבה המורחבת על
ישראל תופסת היום כ-3% ממדד MSCI לשווקים המתפתחים (EM), אך חשוב מכך אומרים ב-UBS, הוא ההרכב היחסית דפנסיבי שלה במדד, המקנה למשקיעים את ההזדמנות להשקיע בכמה שמות באיכות גבוהה תוך כדי לקיחת סיכון נמוך יחסית בתיק השווקים המתפתחים שלהם (EMEA).
אחרי מאי 2010, ישראל כאמור, צפויה לקבל משקל של 0.3% מהמדד העולמי של MSCI (מדד MSCI World). בצד החיובי אומרים ב-UBS הוא הזרמת הכספים שהשוק הישראלי צפוי לקבל בטווח הרחוק כתוצאה מהמעבר לשווקים המפותחים. עם זאת, הסיכון הגדול ביותר הוא בכך שהמשקיעים בשווקים המפותחים יתעלמו מישראל, או תרחיש סביר יותר, יסתכלו רק על השמות הגדולים ביותר במדד: טבע, כיל, לאומי, פועלים, בזק, מכתשים אגן, נייס ואולי עוד כמה.
ב-UBS טוענים שכיום 70% מנפח המסחר במניות מגיע מהגופים המוסדיים המקומיים, כאלה שלא הולכים לשנות את התיק ההשקעות שלהם כתוצאה מהשדרוג. כמו כן, אומרים במחלקת המחקר של הבנק השוויצרי, כי רוב המסחר בטבע וכיל לא קשור כל כך לשאלה האם ישראל היא שוק מפותח או מתפתח.
בשורה התחתונה כותבים האנליסטים, כי "בעוד אנחנו יכולים לצפות לחולשה בטווח הקצר בכל המניות הישראליות (אולי בהוצאת השמות המוזכרים למעלה), מדובר במהלך העשוי לייצור הזדמנויות קניה סלקטיביות".