מנכ"ל איי-אופטימה: "בהודו יש למעלה מ- 8 מיליון חולי גלאוקומה, ורובם לא מטופלים"

ד"ר יהושע דגני: "שיתוף הפעולה עם קבוצת CARE מאפשר לנו להתחיל את שלב המסחור"
קובי ישעיהו |

חברת איי אופטימה מקבוצת ביו לייט דיווחה אתמול (א') על הסכם שיתוף פעולה להפצה ומסחור בהודו של הטכנולוגיה החדשנית שלה לטיפול לייזר לא פולשני לגלגל העין לטיפול בגלאוקומה. בכך מתחילה איי אופטימה את שלב המסחור של מכשיר האופטי מייט שלה לאחר שהציגה לאחרונה הפחתה משמעותית בלחץ התוך עיני בתוצאות ארוכות טווח לצד מיעוט תופעות הלוואי וקלות הביצוע של הפרוצדורה.

במהלך השבוע שעבר קיימה ההנהלה הבכירה של קבוצת CARE GROUP מהודו ביקור עבודה בישראל בסופו נחתם הסכם שיתוף הפעולה בין הצדדים. CARE GROUP הינה קבוצה פרטית מהודו, המתמחה ביצור ושיווק מוצרי פארמה ומכשור רפואי בתחום האופטלמולוגיה. הקבוצה ההודית, המעסיקה למעלה מ 1,200 עובדים בהודו, הינה יצרנית מובילה בעולם של עדשות תוך עיניות מושתלות וכן של תרופות מאושרות FDA ומיכשור לתחום האופטלמי.

במסגרת שיתוף הפעולה בין הצדדים, הוסכם כי לאחר שלב של הדגמות קליניות במערכת איי-אופטימה, אשר יערך בחודשים הקרובים, יבצעו הצדדים פיילוט מסחרי לבחינת ההיבטים השיווקיים של המערכת בהודו. במסגרת הפיילוט תוצבנה מערכות איי-אופטימה בכשבעה מרכזים רפואיים מובילים בהודו.

על פי ההסכם, שיתוף הפעולה המסחרי בין הצדדים יחל בתחילת 2010 ובמסגרתו, תציב GROUP CARE, על חשבונה, את מערכות החברה במרכזים מובילים לניתוחי עיניים. המערכות יופעלו, הן במסגרת הפיילוט והן בשלב המסחרי, על פי מודל עיסקי, המבוסס על השימוש בה בפועל (Pay-per-Use).

ההכנסות שיתקבלו מהשימוש כאמור יחולקו באופן שווה בין הצדדים להסכם. סך התקבולים המינימאליים שנקבעו בין הצדדים לשימוש במערכות לשנת 2010 נקבע בסך של כמיליון דולר, אשר יחולק בין הצדדים כאמור, וסכום זה יגדל לפחות ב-15% מדי שנה לאחר מכן. במידה שהתמורה הכוללת לאחר הפיילוט תעלה על כ-1.5 מיליון דולר, תתחלק התמורה על בסיס 60% ל-Care ו - 40% לאיי-אופטימה.

ד"ר יהושע דגני, מנכ"ל איי-אופטימה, אמר בעקבות פרסום הידיעה כי "אנו מאוד שמחים על שיתוף הפעולה עם CARE GROUP שהינה קבוצה מקצועית ובעלת יכולות אופרטיביות יוצאת דופן בתחום האופטלמולוגיה בהודו. שיתוף הפעולה מאפשר לנו להתחיל את שלב המסחור והפעלתו על בסיס מודל עסקי שיאפשר המשך התקדמות וקבלת ערך משופר לטכנולוגיה שפותחה על ידינו".

"בהודו יש כיום למעלה מ- 8 מיליון חולי גלאוקומה, כאשר הרוב המכריע של חולים אלו אינם מטופלים כלל, בשל הצורך בטיפול כרוני, עלויות הטיפול הכרוני ותופעות הלוואי הרבות של הטיפולים הכירורגיים הקיימים. הפתרון של איי אופטימה לגלאוקומה צפוי להציב פתרון בטוח, פשוט ויעיל אשר עשוי לשרת היטב את צרכי השוק. על כן, להערכת איי-אופטימה ו-CARE GROUP, עם הטמעת פתרון החברה בהודו, השוק בהודו לטיפולי גלאוקומה עשוי לגדול במאות אחוזים".

ד"ר עמי אייל, מנכ"ל ביו לייט, אמר כי "אנו בשלב של תהליך מעבר מחברה מוטת R&D וקליניקה, לחברה מוטת מסחור. שיתוף הפעולה עם CARE GROUP, ובמיוחד במודל העסקי של תשלום לפי שימוש, משקף את האמון הרב של CARE GROUP במוצר של איי-אופטימה ואנו מקווים כי שיתוף פעולה זה ישמש כסנונית ראשונה להסכמי מסחור נוספים במודל עיסקי דומה בשווקים נוספים".

איי-אופטימה הינה בשלבים רגולטורים מתקדמים לקראת קבלת אישור CE למוצרה, ומקווה להתחיל במסחור המוצר באירופה ומדינות נוספות מייד לאחר מכן. החברה נמצאת גם בדיאלוג עם ה-FDA לקראת ניסויים ואישור המוצר בארה"ב.

חברת איי-אופטימה מתמקדת בפיתוח ומסחור של טכנולוגיות חדשניות וקנייניות לטיפול בגלאוקומה . החברה פיתחה מערכת חדשנית לא חודרנית, וקלה לשימוש, המבוססת על טכנולוגיית לייזר פחמן דו-חמצני לטיפול בגלאוקומה. חברת IOPtima מאמינה כי המערכת החדשה והחדשנית שלה תציע יתרונות ניכרים על פני טיפולים מסורתיים לגלאוקומה כגון שימוש קל ופשוט, יעילות גבוהה יותר, סיכונים נמוכים יותר לחולה, פחות תופעות לוואי ועלויות נמוכות יותר. הזמינות של הליך ניתוחי בטוח צפויה להעלות את מספר הניתוחים.

לחברת IOPtima פטנט מאושר בארצות הברית על הרעיון הבסיסי של הטכנולוגיה שפיתחה לטיפול בגלאוקומה, והיא הגישה בקשות לרישום פטנט בארצות נוספות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה