הערכת שווי לטבע: דוד סולומון מעריך את ענקית הגנריקה בשווי של 50 מיליארד ד'
דוד סלומון, מנכ"ל חברת ההחזקות מיקרומדיק ומומחה בתחום פיתוח והערכת עסקים, החל לבצע הערכות שווי לחברות ובחר להתחיל בענקית התרופות הישראלית טבע. סולומון המשמש כמרצה בתחום מנהל עסקים ואשר חיבר כבר מספר ספרים בתחום התכנון העסקי מעריך כי שווי השוק ההוגן של החברה עומד על 50 מיליארדי דולר, כ- 25% מעבר לשווי השוק הנוכחי.
סולומון, המרצה בפורומים למנהלים בכירים בתחום "הערכת שווי חברות צומחות", טוען בהערכת השווי בלתי תלויה שהגיע לידי Bizportal, כי "חברת טבע תמשיך להפתיע לטובה גם בעתיד, החברה תמשיך לחזק את כוחה ולשפר את מיצובה בשוק הגנרי והאתי גם יחד".
טבע הצליחה לשלב אסטרטגיות צמיחה הנשענות על שני מנועי צמיחה עיקריים משתלבים יחד באופן הרמוני, אומר סולומון ומונה: 1. צמיחה כתוצאה ממיזוגים אופקיים אשר מגדילים מהותית את סל המוצרים ומשפרים את התשואה למשקיעים. 2. צמיחה אורגנית כתוצאה מהשקעה מושכלת בפיתוח מולקולות לשווקים אטרקטיביים והובלת תחום השקת מוצרים גנריים בעלי משמעות.
בחברת DS SOLOMON HOLDINGS שבראשה עומד סולומון מעריכים כי שני מנועי צמיחה אלו ימשיכו להניב תוצאות טובות בעתיד, וכי בשנת 2009 נראה צמיחה משמעותית במכירות הקופקסון (מחזור העולה על 2.8 מיליארדי דולר). האנליסטים צופים כי סה"כ המכירות של טבע הסתכמו בכ-14.5 מיליארדי דולר ויניבו רווח נקי של כ-2.5 מיליארדי דולר, או 2.7 דולר למניה (במונחי GAAP).
סולומון טוען, כי גם בהנחה כי לא יתרחשו רכישות ומזוגים נוספים מכירות החברה בשנת 2013 יגיעו לכ- 20 מיליארדי דולר, הרווח הנקי יצמח לכ 3.5 מיליארדי דולר והרווח למניה יעלה על 3.8 דולר במונחי GAAP. נציין, כי בתוכנית החומש של טבע שהוצגה בפברואר 2008, אמרה החברה כי היא שתגיע תוך 5 שנים למכירות של 20 מיליארד דולר ולרווח של 4 מיליארד דולר.
טבע היא החברה הגנרית הגדולה בעולם המתמחה בעיקר בייצור תכשירים רפואיים. לקבוצה 2 תחומי פעילות - גנרי ואתי.
היקף שוק התרופות הגנריות העולמי לשנת 2009 נאמד בכ- 85 - 90 מיליארדי דולר והוא צפוי לצמוח לכ- 120 מיליארדי דולר בשנת 2012, כאשר הוא מונע ע"י שני מנגנוני צמיחה מהותיים - תפוגתם של פטנטים המגנים על תרופות אתיות (היקף התרופות שיאבדו את הגנת הפטנט במהלך השנים 2010-2015 נאמד בכ- 235 מיליארדי דולר) והעובדה כי שוק מערכות הבריאות סובל ממצוקות תקציביות "כרוניות" ההולכות וגוברות.
סולומון ביצע את הערכת השווי בהתבסס על מודל DCF. המודל מקובל ונפוץ ביותר בשימוש מומחים מעריכי שווי ישראלים וזרים גם יחד. המודל מבוסס על הערכת התזרים החופשי העתידי של החברה Free Cash Flow המהוון על פי ריבית המייצגת את עלות ההון הממוצעת העומדת בפני החברה (WACC). בתוספת שווי הנכסים הפיננסיים נטו הנמצאים בידי החברה במועד עריכת הערכת השווי.