מדד המחירים לצרכן אשר פורסם היום נותר להפתעת הכלכלנים ללא שינוי, אולם מדד מחירי הדירות, אשר אינו נחשב לחלק מהמדד, המשיך לעלות. מנגד, מדד מחירי הדיור, הבוחן את שיעור עליית שכר הדירה ירד בחודש האחרון ב-0.1%.
העסקאות שבוצעו בחודשים יולי 2012 אוגוסט 2012, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים יוני 2012 יולי 2012, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.6%. מהשוואת העסקאות יולי 2012 אוגוסט 2012 לעומת יולי 2011 אוגוסט 2011, עלו המחירים ב-1.4%.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, אומר כי " לאחרונה חלה עלייה מחודשת במחירי הדירות כאשר ב-6 החודשים האחרונים נרשמה עליה של 2.9%, דבר אשר על פי הפרוטוקולים של דיוני הוועדה המוניטרית מטריד גם את בנק ישראל."
אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של כלל פיננסים, התייחס למדד הדיור וציין כי "בחמש השנים האחרונות, בתוך גל עליות מחירי השכירות, מתרחשת בממוצע פעם בשנה ירידת מחירים זמנית שנמשכת בממוצע כחודשיים. אי אפשר לצפות מתי זאת תתרחש ובכל שנה היא הביאה להפתעה במדד לעומת התחזיות, אך בכל השנים האחרונות היא כאמור לא בשרה על שינויה של מגמה אלא אם תרצו על 'לקיחת אויר' לפני המשך גל העליות. כל עוד יחס הדירות לאוכלוסייה איננו משתנה קשה לראות את מגמת עליית מחירי הדיור נעצרת."
נזכיר כי נגיד בנק ישראל סטנלי פישר התריע היום לראשונה באופן מפורש כי הגידול המואץ במחירי הדירות עלול להתפתח לבועת מחירים . לדבריו " יש להדגיש כי בכל תרחיש, הגידול המואץ לכשעצמו עשוי לייצר ציפיות להמשך עליית מחירים, ואם אלה יתממשו, עלולה להתפתח בשוק זה בועת מחירים. מכיוון שכך, חשוב לטפל בנושא במידת הצורך."
כתבות מעניינות נוספות:
רק בת"א: דירת 10 מ"ר (המקלחת בחצר) מוצעת ב-1,950 ש' לחודש, הנה תמונות
בין שמיים לארץ: פנטהאוז בבת ים מוצע למכירה ב-8.2 מיליון שקל - צפו בוידאו