שלושה מיזמים חדשים עם סינגפור בכ-1.2 מיליון דולר
מועצת המנהלים של קרן SIIRD, הקרן הדו-לאומית סינגפור וישראל למחקר ופיתוח תעשייתי, בראשות ד"ר אלי אופר, המדען הראשי במשרד התמ"ת, אישרה בישיבתה האחרונה, מענקים לשלושה פרוייקטים בינלאומיים חדשים המשותפים לחברות ישראליות וסינגפוריות בהיקף של כ-1.2 מיליון דולר.
הפרוייקטים שאושרו הינם: חברת אסטרונאוטיקס, וחברת Singapore Technologies - Aerospace יפתחו כרטיס מתקדם ליישומי וידאו וגרפיקה במערכות משובצות מחשב, לתחומי תעופה, רפואה, הדרכה, בטחון פנים, סימולטורים ועוד, תוך מתן מענה טכנולוגי הולם לצרכי השוק העכשוויים והעתידיים.
הכרטיס שיפותח יאפשר טיפול באותות וידאו רבים בפורמטים שונים, ויקנה יכולות גרפיות מתקדמות - כולל תמיכה מלאה בתלת מימד, יכולת עיבוד תמונה וזיהוי אובייקטים בתמונת וידאו חי.
חברת MindCite הישראלית וחברת Synergix הסינגפורית יפתחו מערכת ניהול ידע, המיועדת למגזר הביניים של שוק ה-ERP ברחבי העולם. הפתרון יאפשר לחברות בשוק ה-small medium business יכולות מתקדמות לניהול ידע ממקורות ארגוניים פנימיים וחיצוניים כגון האינטרנט, דואר אלקטרוני, מערכות קבצים, מאגרי מידע ועוד.
חברת EZLegacy הישראלית וחברת ESS הסינגפורית יפתחו כלים לניהול וביצוע פרוייקטי מודרניזציה של מערכות LEGACY (מיינפריים).
המדען הראשי במשרד התמ"ת ויו"ר קרן SIIRD, ד"ר אלי אופר, מוסר כי סינגפור היא מרכז עסקים בינלאומי המהווה גשר למדינות רבות וחשובות באזור. ברדיוס של 7 שעות טיסה מקושרת לרוב הכלכלות המובילות באזור. "השותפות של חברות ישראליות וחברות סינגפוריות מאפשרת גישה לשווקים של 2.8 ביליון איש בדרום מזרח אסיה ואוקיאניה, שלולא שיתוף הפעולה היה קשה לחברות הישראליות להגיע אליהם".
מנהלת קרן SIIRD בישראל, עו"ד שירלי רפואה-חסון, ציינה כי סינגפור מהווה שוק גלובלי נמרץ ומרכז יזמות וחדשנות מתקדם. בסינגפור פועלות למעלה מ-5,000 חברות רב לאומיות אשר מושכות בסיס רחב של לקוחות בינלאומיים. לסינגפור, הסכמי סחר חופשי רבים עם שחקנים גדולים כמו סין ויפן, תשתיות מפותחות, כוח עבודה אתי ושימוש בשפה האנגלית כשפת עבודה, מחזקים לאורך השנים את סינגפור ומאפשרים לה להוות סביבה צפויה ומפרה לעסקים.
עו"ד רפואה מוסרת כי שיתופי פעולה בינלאומיים בין ישראל לסינגפור, מאפשרים לחברות הישראליות להגיע לשווקים רבים באזור, שווקים שאליהם קשה להגיע מישראל. תפקידה של הקרן הוא כפול, הן מציאת שותפים טכנולוגיים מתאימים, שיובילו למיסחור נאות של המוצר המפותח והן השתתפות בסיכון, קרי, תמיכה כלכלית של עד 50% מעלות המו"פ של הפרוייקט עד לגובה של 750,000 דולר לפרוייקט.
קרן SIIRD הוקמה בשנת 1997 ומאז הקמתה תמכה עד כה בכ-44 פרויקטים של שת"פ בינלאומי. תקציב הקרן המשותפת עומד על שלושה מיליוני דולרים בשנה. מועד הגשת הבקשות המשותפות לישיבת מועצת המנהלים הבאה הוא מאי 2005.