הסכם הקוויז עם מצרים יגדיל הייצוא ב-100 מ' ד' בשנה
הסכם הקוויז (אזור סחר מאושר) עם מצרים, שנחתם לאחרונה, יגדיל את היצוא הישראלי לשם בכ-100 מיליון דולר בשנה, כשתוספת היצוא תוכפל ותגיע ל-200 מיליון דולר לשנה, כבר בשנת 2010. כך מעריך היום (א') נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר מכון היצוא, שרגא ברוש, לקראת יום עיון מיוחד בנושא, שעורכים התאחדות התעשיינים ומכון היצוא במשותף ב-1 במארס.
ברוש מספר, כי עד היום הגישו יותר מ-400 יצרנים מצריים בתחום הטקסטיל, הלבשה, קרמיקה, מתכת, מוצרי עור ומזון, בקשות לייצור משותף באזורי הקוויז במצרים. דבר שיאפשר לבעלי מיזמים משותפים משתי המדינות לייצוא לארה"ב בתנאי סחר חופשי וללא מכסים. מדובר ביצוא ישראלי למצרים של תשומות משלימות, בעיקר טקסטיל (חוטים ובדים), אריזות, קרטונים, כימיקלים דטרגנטים ועוד. הוא הוסיף, כי התעניינות רבה מורגשת גם בצד הישראלי, כאשר יותר מ-100 תעשיינים עתידים להשתתף ביום העיון ובהם, כרמל אולפינים, קיסריה ורדינון, פולגת, בגיר, תפרון, סנו, זוהר דליה, פתקית, דשנים וחומרים כימיים, אלון מצברים, גלעם, טריומף, פלוריס טקסטיל ועוד.
נשיא התאחדות התעשיינים קורא לממשלה ולשר התמ"ת להקים וועדה מייעצת מקרב קהילת התעשיינים והיצואנים, שתייעץ לוועדת הקוויז המשותפת לישראל ולמצרים, זאת על מנת למנוע עקיפה של הכללים, וגרימת נזק לתעשייה הישראלית והמצרית, תוך פגיעה באמינות מול האמריקאים.
ברוש גילה, כי בעקבות חתימת הסכם הקוויז עם מצרים מקימה התאחדות התעשיינים פורום יצרנים של תשומות לשימושי היצרנים המורשים במסגרת הסכם הקוויז עם מצרים ועם ירדן.
בהתאחדות מציינים, כי ההסכם עם מצרים, בדומה לזה עם ירדן, מאפשר צבירת מקור בין היצרן הישראלי למצרי, בתנאים שנקבעו בהסכם ולייצר מוצר בעל ערך מוסף משותף ולייצאו ללא מכסים לארה"ב. הערך המוסף המינימלי הישראלי הנדרש הוא 11.7% לגבי מצרים, ו-8% לגבי ירדן. היצוא הישראלי למצרים גדל אשתקד ב-11% והגיע ל-29.2 מיליון דולר.