ציפייה להמשך ההתרחבות: מדד מנהלי הרכש בישראל ירד בחודש פברואר, אך רמתו נותרה גבוהה
ציפיות הסקטור היצרני בישראל ירדו מעט בחודש פברואר אך ממשיכות להצביע על ציפייה להמשך ההתרחבות של הפעילות במגזר התעשייתי, כך עולה ממדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש שהתפרסם היום.
המדד רשם ירידה של 1.8% לרמה של 63.3% מרמה של 65.1% בחודש הקודם. למרות הירידה מהשיא בנובמבר 2009, רמת המדד מוסיפה להיות בין הגבוהות שנמדדו עד כה ומרבית סעיפי המדד מראים על צפי להתרחבות וחלקם אף על התעצמות במגמה. עוד נציין, כי זהו החודש התשיעי ברציפות בו המדד נמצא מעל רמת ה-50%, המבחינה בין התרחבות להתכווצות הפעילות במגזר היצרני.
"מדד מנהלי הרכש היה יציב בקירוב בשלושת החודשים האחרונים, ברמה גבוהה המצביעה על ציפייה להמשך ההתרחבות של הפעילות במגזר התעשייתי", אומרים כלכלני בנק הפועלים.
סעיף התעסוקה במדד הוסיף להתרחב והגיע לרמה גבוהה של 69.5%, המצביעה על עלייה בביקוש לעובדים בענף. מתונים אלה, אומרים בבנק הפועלים, יחד עם האינדיקטורים לפעילות שמפרסמת הלמ"ס, מצביעים על המשך התבססות הצמיחה בשוק הישראלי, תוך שיפור בשוק העבודה.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק בג'יי.פי מורגן, רשם בחודש פברואר ירידה קלה של 0.9%, לרמה של 55.2%, אך מוסיף להצביע זה החודש השמיני ברציפות על התרחבות בפעילות. בארה"ב ובסין הוסיף המדד להצביע על התרחבות הפעילות במגזר היצרני, אך נרשמה בו ירידה. במקרה של סין נמצא המדד ברמה הנמוכה ביותר מזה 12 חודשים. בגוש האירו, לעומת זאת, נרשם שיא של שלוש שנים, ולמעט המדינות הנמצאות בקשיים (יוון, אירלנד וספרד), ביתר המדינות נרשמה התעצמות במגמת ההתרחבות.