היועץ המשפטי מצטרף לאוצר: שולל את מינוייה של מאור לדירקטוריון לאומי

היועמ"ש קרא לשופטת ולנשטיין "לשוב ולעיין" באישור מועמדותה של מאור ללא יציאה לתקופת צינון של שנתיים
יונתן גורודישר |

היועץ המשפטי לממשלה הצטרף היום לעמדתו של משרד האוצר ואימץ חוות דעת לפיה גליה מאור לא תוכל לכהן בדירקטוריון בנק לאומי ללא יציאה לתקופת צינון, זאת בעקבות תפקידה הנוכחי כמנכ"לית הבנק.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, קיים השבוע דיון בשאלת מועמדותה של גליה מאור לדירקטוריון בנק לאומי בהשתתפות גורמי משרד המשפטים הרלוונטיים. בעקבות הדיון פנה עו"ד אבי ליכט, המשמש כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה (כלכלי-פיסקאלי), על דעת היועמ"ש, לשופטת שולמית ולנשטיין, ל"שוב ולעיין" בשנית בעמדתו בדבר מועמדותה של מאור מטעם ועדת המניות של הבנק. השופטת ולנשטיין עומדת בראש הועד הציבורי למניות הבנקים.

במכתב מציין ליכט כי עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא כי הוראות החוק קובעות בצורה ברורה כי מנכ"ל אינו יכול לעבור לכהן כדירקטור המוצע על ידי הוועדות אלא לאחר תקופת צינון בת שנתיים. בהתאם לכך, מסביר ליכט, לא ניתן לכלול את מאור ברשימה ממנה בוחרת וועדת המניות את מועמדיה לכהונת דירקטור בבנק. ממשרד המשפטים ביקש להדגיש כי אין בעמדה זו להטיל דופי במאור עצמה ובכישוריה וכי אין ספק כי הועד הציבורי פעל בתום לב והיה משוכנע כי בבוחרו את מאור הוא משרת את אינטרס הבנק בצורה הטובה ביותר.

עמדה זו של משרד המשפטים תואמת חוות דעת משפטית שפרסם לפני כשבועיים משרד האוצר, השוללת אף היא את מינויה של מאור לדירקטוריון הבנק. חוות הדעת קבעה כי העובדה שמאור מכהנת כעת כמנכ"ל הבנק מהווה "זיקה אסורה". עוד, נכתב כי "ניסיון קודם של אדם כנושא משרה בכיר בבנק אינו יכול להיחשב כ'כישורים מיוחדים".האוצר נגד מאור - הכתבה המלאה

עם זאת, למרות התנגדותו של האוצר, ועדת המניות אישרה בשבוע שעבר את מועמדותה של מאור לדירקטוריון, זאת בדרך למימוש רצונה לכהן בתפקיד היו"ר. ועדת המניות אישרה את מינויה של גליה מאור לדירקטורית בבנק לאומי

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה