ביו לייט לקחה משווק בברזיל: חברת FBM תפיץ את מערכת הלייזר של איי אופטימה
חברת ביו לייט מדווחת היום (ה'), כי איי אופטימה, חברה בת של החברה, חתמה על הסכם עקרונות לשיתוף פעולה עם FBM Industria Farmaceutia (ראשי תיבות FBM) לביצוע פילוט שיווקי בברזיל. תוך 90 יום צפויות החברות לחתום על הסכם מפורט שיהיה בתוקף לחמש שנים.
במזכר ההבנות סיכמו החברות כי FBM תשווק בבלעדיות את מערכת הלייזר לביצוע ניתוח לא חודרני בגלגל העין, שפותחה על ידי איי אופטימה, בברזיל. FBM הינה חברת ציוד רפואי בעלת פריסה רחבה בתחום האופטלמולוגיה בברזיל בעלת מחזור מכירות שנתי בסך של למעלה מ-350 מיליון דולר.
צפי להכנסות ב-2011
לצורך שיווק המערכות בברזית FBM תערוך דמו אשר יכלול שימוש בעד שתי מערכות, ויבוצע בלפחות שלושה מרכזים רפואיים מובילים במדינה. הדמו צפוי להימשך כשלושה חודשים ולהסתיים עד לחודש מאי 2010. לאחר מכן יעברו החברות לביצוע שלב פיילוט מסחרי בו תוצבנה מערכות, בלפחות שבעה מרכזים רפואיים. הפיילוט ייערך כחודשיים עד לחודש יולי. לפי הסיכום בשלב הפיילוט ביו לייט תישא בעלות המערכות, למעט מרכיב הלייזר, בו תישא FBM .
כמו כן, סיכמו החברות כי בשלב המסחרי השוטף FBM תישא במלא עלות המערכות, לרבות רכיב הלייזר שבה וכן ביתר העלויות השיווקיות התפעוליות של הפעלת המערכות, כאשר המודל העסקי בו יופעלו המערכות, הן במסגרת הפיילוט והן בתקופה שלאחר מכן, יהיו על בסיס השימוש בה בפועל כאשר הוסכם בין הצדדים כי המחיר שיגבה בגין כל פרוצדורה במערכת לא יפחת מסך השווה ל- 400 דולר ארה"ב.
סך התמורה שיתקבל בגין השימוש יחולק באופן שווה בין הצדדים להסכם (50% לכ"א), כאשר סך התקבולים המינימאליים שנקבעו בין הצדדים לשימוש במערכות לשנת 2011 נקבעה של סך של 1 מיליון דולר. סכום זה יגדל לפחות ב-15% בכל שנה לאחר מכן. עם זאת, במידה שהתמורה השנתית הכוללת לאחר הפיילוט תעלה על 3.5 מיליון דולר, תתחלק התמורה על בסיס 60% ל-FBM ו-40% לאיי אופטימה.
חברת איי אופטימה מוזחקת בשיעור של 87% ע"י ביו לייט. החברה פיתחה מכונת לייזר המיועדת לשימוש בניתוחים לא חודרניים בגלגל העין בטיפול בגלאוקומה. רק אתמול הודיעה איי אופטימה כי היא צופה הזמנות של 10 מכונות למכונת ה-OT-135 בהודו.
נפילה חדה במחצית השנייה של 2009
מניית ביו לייט אומנם סיימה את 2009 עם עלייה של 507% בערכה אשר באה בעיקר לידי ביטוי במחצית הראשונה של השנה (לאחר שבסוף 2008 נפלה מניית החברה לשפל ברקע למשבר בשוקי ההון). במחצית השנייה של השנה הסיפור כבר היה שונה והמנייה נחתכה בכ-60% ושלחה את שווי החברה לכ-50 מיליון שקלים.
עיקר הירידה נבעה מכישלון בניסוי שערכה אוביקיור, חברה בת נוספת של ביו לייט, לבחינת יעילות ובטיחות היסטלין כטיפול בהשמנת יתר בנשים בגיל הפוריות.