מאקרו ישראלי: שעות העבודה השבועיות ירדו, חלה עלייה במדדי פדיון ענפי המסחר והשירותים
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (ה') מספר נתונים עדכניים על הייצור התעשייתי, מדדי פדיון ענפי המסחר והשירותים ומכירות של רשתות השיווק בישראל.
מנתוני הלמ"ס עולה, כי בחודשי יוני-אוגוסט 2009 חלה עלייה של 1.7% בייצור התעשייתי, עלייה של 4.1% בסה"כ התעשייה ללא ענפי הטכנולוגיה העילית, ירידה של 3.9% במספר משרות השכיר בתעשייה וירידה של 2.8% בשעות העבודה למעשה בתעשייה.
נתונים ראשוניים אלה, מבוססים על מדגם מפעלי תעשייה שבהם משרת שכיר אחת לפחות. מדד הייצור התעשייתי מחושב בעיקר על-פי אינדיקאטורים של פדיון במחירים קבועים ועל פי כמויות ייצור מוצרים. הפדיון במחירים קבועים מתקבל מניכוי, לפי ענף, של נתוני הפדיון במחירים שוטפים במדד המחירים הסיטוניים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים ובמדד מחירי היצוא.
בחודשי יולי-אוגוסט חלה נסיגה בשיעור 0.8% בטכנולוגיית העילית שהביאה את הנסיגה השנתית ל-0.9%. שאר מגזרי הטכנולוגיה (מעורבת-עילית, מעורבת-מסורתית ומסורתית) חזרו לצמוח באותה התקופה.
בהסתכלות על מדדי פדיון ענפי המסחר והשירותים ניתן לראות כי בחודשי יוני-אוגוסט חלה עלייה של 7.7% (על פי נתוני מגמה) במדדי פדיון ענפי המסחר והשירותים על-פי נתוני מע"מ. על פי נתוני המגמה: עלייה בפדיון ענפי המסחר והשירותים בשיעור של 7.7%, עלייה בשיעור של 8.5% בפדיון ענפי המסחר הסיטוני והקמעוני.
בענפי נכסי דלא ניידי, פעילויות השכרה ושירותים עסקיים עלה הפדיון ב-4.1% בחישוב שנתי, לאחר ירידה של 1.1% בחודשים מרס-מאי 2009.
הלשכה המרכזית פרסמה גם את מכירות של רשתות השיווק בחודשים יולי-ספטמבר 2009 מהן עולה כי חלה עלייה של 3.5% בסך כל המכירות של רשתות השיווק וירידה של 2.4% במכירות המזון של רשתות השיווק.