האחים עופר נגד מוטי זיסר: תובעים 17.5 מיליון שקלים בגין פרויקט המרינה באשקלון

חברת אחים עופר הנדסה ופיתוח הגישה הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה כספית בסך של למעלה מ-17.5 מיליון שקל כנגד זיסר וקבוצת חברות נוספות הנמצאות בשליטתו
אריאל אטיאס |

מתברר שהטייקונים נפגשים לפעמים גם בבית המשפט: חברת עופר הנדסה, מקבוצת האחים עופר, תובעת את מרדכי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה, בסך של למעלה מ-17.5 מיליון שקלים, בגין, הפרה לכאורה, של הסכם ההיפרדות בין הצדדים בקשר עם שותפותם בפרויקט המרינה באשקלון.

חברת אחים עופר הנדסה ופיתוח הגישה הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה כספית בסך של למעלה מ-17.5 מיליון שקל כנגד זיסר וקבוצת חברות נוספות הנמצאות בשליטתו. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין אלי כהן ואסף אבטובי ממשרד גורניצקי ושות'.

בתביעה נטען, כי הנתבעים אילצו את התובעת לשאת במקומם בתשלומי פירעון האשראי של השותפות לבנק הפועלים, תוך שהם מנצלים בחוסר תום לב את העובדה כי התובעת חשופה למימוש בטוחות בלתי מוגבלות בסכום שנתנה לבנק להבטחת פירעון האשראי.

חברת עופר הנדסה טוענת כי היא שילמה בדלית ברירה חובות בסך של למעלה מ-15 מיליון שקל שאינם שלה, ואשר הוסכם במפורש כי זיסר יישא בהם.

חברת "אחים עופר - הנדסה ופיתוח" והנתבעים - חברות מרכזי שליטה, מרינה אחזקות (הרצליה) ומרינה אשקלון (ניהול), הנמצאות בבעלות של זיסר - הקימו יחדיו בחלקים שווים שותפות מוגבלת בשם "מרינה אשקלון 1992 - שותפות מוגבלת" לצרכי פרויקט הקמת המרינה באשקלון ופיתוחה. עוד נציין, כי עופר הנדסה מחזיקה ב-50% ממניות ההנהלה בחברת "מרינה אשקלון", אשר גם נתבעת.

בשנת 1999 הגיעו הצדדים למסקנה, כי מוטב ויפרדו והחלו לנהל משא ומתן, אשר במסגרתו ניסו לגבש הסדר פרידה. כשנתיים לאחר מכן, באפריל 2001, חתמו הצדדים על הסכם בכתב, אשר התווה את הדרך למימוש ההיפרדות העסקית ביניהם והסדרת כל הקשור להתחייבויות השותפות והערבויות שניתנו לבנק הפועלים (שעמדו באותה תקופה על סך של כ-14 מיליון דולר).

בהסכם טוענים האחים עופר נקבע כי הנתבעים לוקחים על עצמם את האחריות הבלעדית לכל החובות וההתחייבויות של השותפות לבנק ויקבלו שליטה על מלוא נכסיה של החברה ובתמורה עופר הנדסה תעמיד לשותפות סכום בשקלים 1.75 מיליון דולר.

עם זאת, ע"פ כתב התביעה, זיסר הפר את ההסכם ועופר הנדסה המשיכה לפרוע לבנק את חובות השותפות בסכומים העולים במיליוני שקלים על סכום ההשתתפות המוגבלת וזאת מכיוון שהבנק היה עלול להעמיד לפירעון מיידי את חוב השותפות ולדרוש את תשלומו מעופר הנדסה ומאחים עופר נכסים שערבה לחובות עופר הנדסה ללא הגבלה בסכום, וכן להיפרע מבטוחות נוספות שניתנו לבנק על ידי עופר הנדסה ועופר נכסים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה