יואב בורגן על קבוצת דלק: "גובר העניין של משקיעים זרים בקידוחי הגז של ישראל"

האנליסט מלידר שוקי הון סבור כי לדלק אנרגיה יש אפסייד של כ-110%, לישראמקו יהש כ-100%, לדלק קידוחים 51% ולאבנר יהש כ-33%
קובי ישעיהו |

בעקבות פרסום הדוחות הכספיים של חברת החשמל לשנת 2008 , ביום ה' בשבוע שעבר, חברת החשמל ציינה כי בכוונתה לפתוח במהלך השבועות הקרובים במו"מ לרכישת גז טבעי מן השותפות בקידוח הימי "תמר" (כ-90 ק"מ מול חיפה).

האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון פרסם היום עדכון לסקירתו על השותפות בקידוח ודלק קבוצה. בורגן מציין כי חברת החשמל מעריכה כי פיתוח השדה, לרבות הקמת צינור גז לחופי ישראל, יימשך כ-3.5 שנים, כלומר שהזרמת הגז הטבעי תחל לא לפני שנת 2013.

"נראה, כי חברת החשמל אינה לוקחת בחשבון בשלב זה את הערכותיהן של השותפות בקידוחי הגז הטבעי הימיים בדבר האפשרות של תחילת אספקה למשק הישראלי כבר בשנת 2012, וזאת באמצעות פיתוח המאגר "דלית 1" שמול חופי חדרה (בעל עתודות משוערות של כ-14.2 BCM) לפני המאגר הגדול והמורכב יותר של "תמר 1" (כ-142 BCM).

ביום חמישי האחרון גם פרסמה חברת נובל אנרג'י (סימול: NBL), השותפה המפעילה של קידוחי "תמר" ודלית", את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון. בעקבות שיחת הועידה שקיימה הנהלת החברה אומר בורגן כי נובל מציינת, על סמך המידע הסייסמי שנאסף עד כה (2D), קיים פוטנציאל לגילוי מאגרי גז טבעי גדולים יותר מ"תמר" בים התיכון.

"בהחלט ייתכן ו-Noble תשלח שוב אסדה על מנת לבצע פעילויות אקספלורציה נוספות במחצית השנייה של 2010 או בראשית 2011 (נזכיר, כי אסדת הקידוח Atwood Hunter, אשר ביצעה את קידוחי אקספלורציה "תמר 1" ו"דלית 1", צפויה לעזוב את האזור בעוד כשלושה חודשים עם סיומו הצפוי של קידוח האימות "תמר 2"). בכלל, Noble נהיית בטוחה יותר ויותר במודל הגיאולוגי שלה ובממצאים הסייסמיים ביחס לאגן הלבנטיני".

עוד מציין בורגן כי מנהלי Noble ממשיכים את קו ההתבטאויות מצד השותפות הישראליות ב"תמר וב"דלית", בדבר האפשרות לייצא גז טבעי ולא רק להסתפק במכירות ללקוחות גז טבעי ישראליים, ייתכן כטקטיקה במסגרת המו"מ העתידי עם חברת החשמל והלקוחות המקומיים הפוטנציאליים האחרים.

"נקודה מעניינת נוספת העולה משיחת הועידה של Noble, היא השיעור הגבוה של שאלות אנליסטים על הקידוחים הימיים "תמר" ו"דלית". שיעור זה, המצוי במגמת עלייה משיחה לשיחה, משקף להערכתנו את רמת העניין הגוברת של משקיעים זרים בקידוחי הגז הטבעי הימיים של ישראל, ומכאן הפוטנציאל להמשך אפסייד משמעותי למדי ב"מניות הגז" השונות".

בורגן סבור כי לדלק אנרגיה יש אפסייד של כ-110%, לישראמקו יהש כ-100%, לדלק קידוחים 51% ולאבנר יהש כ-33%.

"אנו סבורים, כי עם הפרסום הצפוי של תוצאות קידוח האימות תמר 2 מתישהו בראשית הרבעון השלישי, יותר ויותר אנליסטים זרים ירגישו נוח בניסיונות לכמת את הפוטנציאל הכלכלי של מאגרי "תמר" ו"דלית". בשורה התחתונה מעלה בורגן את מחיר היעד המעודכן למניית קבוצת דלק ל-755 שקל, גבוה בכ-85% ממחירה בשוק כיום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה