אקסלנס על הוט: "מדובר בהתפתחות מבורכת, אולם הדרך עודנה ארוכה"

האנליסט גלעד אלפר: "יש לזכור שגם בזק אינה קופאת על שמריה. בשנתיים הקרובות בזק אמורה לסיים את רוב הפריסה של הרשת החדשה שתציב אותה בעמדה תחרותית עליונה לעומת הוט"
קובי ישעיהו |

בעקבות הודעת בנק לאומי אתמול על מכירת אחזקותיו בחברת הכבלים הוט מפרסם הבוקר האנליסט גלעד אלפר מאקסלנס עדכון לסקירתו על החברה.

אלפר אומר כי ההתפתחות בהוט מהווה בלי ספק חדשות טובות לחברה. אחת מהבעיות הקשות של הוט הוא מבנה הבעלות המפוזר הכולל את הבנקים, את ידיעות תקשורת, דלק השקעות, אליעזר פישמן וכמובן הציבור. מבנה זה של בעלי שליטה המושכים לכיוונים שונים, וחלקם (ואולי רובם) מעוניינים להיפטר ממניותיהם בוודאי שפגע קשות בתפקוד החברה.

הבעייתיות במבנה השליטה נראית בולטת במיוחד בהשוואה לשאר חברות הטלקום הגדולות שלכולן בעל שליטה אחד דומיננטי ? קבוצת סבן-אייפקס בבזק, האצ'ינסון בפרטנר ואי.די.בי בסלקום. כניסה של שחקן אסטרטגי כמו פטריק דדהי ? שחקן חשוב בשוק הכבלים הצרפתי - במקום הבנק הלאומי יכולה לשפר את תפקוד החברה.

אולם, מציין אלפר, בעיותיה של הוט עדיין רחוקות מלהסתיים. ראשית, על דדהי לעבור מסלול מכשולים ארוך ומסובך אם אמנם בכוונתו להשתלט על החברה ולהגיע למבנה בעלות דומה לזה של התמחרים. אם התהליך התחיל ויסתיים עם קניית החלק של לאומי, לא ברור לנו עד כמה השיפור יהיה משמעותי מבחינתה של הוט. שנית, להוט שתי בעיות נוספות שחייבות לבוא על פתרונן: 1. שירות הלקוחות בחברה חייב לעבור מהפיכה כדי שהוט תוכל להתמודד עם בזק בתנאים שוויוניים ו-2. המאזן עמוס החוב של החברה מגביל את הוט וצריך גם הוא לעבור שינוי.

לבסוף, "יש לזכור שגם בזק אינה קופאת על שמריה. בשנתיים הקרובות בזק אמורה לסיים את רוב הפריסה של הרשת החדשה שתציב אותה בעמדה תחרותית עליונה לעומת הוט. הסכמתה הלא מפתיעה של בזק לתנאי המיזוג עם יס היא צעד קטן נוסף ביצירת יכולת בתוך בזק להציע חבילת טריפל פליי מנצחת".

בסיכומו של דבר, אומר אלפר, ההתפתחות בהוט היא מבורכת ואולי מהווה צעד ראשון בהפיכתה של החברה למתחרה מוצלחת יותר בשוק הטלקום המקומי אולם "אין בכך כדי לשנות את דעתנו שבזק היא כיום ההשקעה המועדפת ? בעיקר על רקע המיתון שצפוי לפגוע במידת מה בחברות הסלולר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה