אייל קליין: "יעברו מספר שבועות עד שיתחילו להוציא לפועל את התוכנית של גייטנר"

אסטרטג לשווקים גלובליים של איי.בי.איי: "להערכתי יצירת המנגנון להפעלת הקרן שתרכוש את הנכסים הרעילים תארך עוד כמה שבועות"
קובי ישעיהו |

שר האוצר האמריקני, טימוטי גייטנר, הציג לפני שעה קלה את עיקרי תוכנית "הבנק הרע" לרכישת הנכסים הרעילים מהבנקים בארה"ב, שאמורה לפתוח דף חדש ולאפשר להם לשוב לפעילות סדירה פחות או יותר.

התוכנית תשתמש בכ-75-100 מיליארד דולר מכספי תוכנית ההקלה בנכסים רעילים שאושרה כבר בארה"ב (חבילת ההצלה בסך של 700 מיליארד דולר הנקראת TARP) ובנוסף בכספים של משקיעים פרטיים, כך שתייצר מספיק כוח לצורך רכישת 500 מיליארד דולר של נכסים בעייתיים ובהמשך אף תורחב לצורך רכישת 1 טריליון דולר.

תחת תנאי התוכנית, כספים של משרד האוצר ושל משקיעים פרטיים יספקו מימון והסוכנות הפדראלית לביטוח פיקדונות (FDIC) תעניק ביטוח לחובות חדשים שיונפקו ע"י תוכנית ההשקעות הציבורית-פרטית לצורך גיוס כספים לרכישת הנכסים. "המטרה של התוכנית היא לבצע אתחול לשוק ניירות הערך מגובי הנכסים, ובכך לאפשר לבנקים ולמוסדות פיננסים נוספים לגייס הון ולהמריץ את מתן האשראי", נכתב בהצהרה שפרסם משרד האוצר.

בשיחה עם Bizportal אומר אייל קליין, אסטרטג לשווקים גלובליים בבית ההשקעות איי.בי.איי, כי "בגדול ההכרזה חיובית, אם כי הפרטים הכלליים שלה כבר היו ידועים לפני כמה שבועות. השאלה הגדולה תהיה בהוצאה לפועל שלה".

"הם צריכים להקם את הקרן ואז לדאוג שהמשקיעים הפרטיים יבואו וישימו כסף, וזה יחסית החלק הקל. הבעיה היא הגעה להסכמה עם הבנקים על מחירי הנכסים הרעילים. בבנקים הנכסים האלה רשומים בדרך כלל בערכים של 6 סנט על הדולר או משהו דומה והם ביצעו mark to market. הם ירצו לקבל 60 סנט על הדולר והמשקיעים לא ירצו לתת מחיר כזה, אפילו לא משהו קרוב לזה כך שיש בעיה מהותית שצריך לפתור".

להערכתי, אומר קליין, "זה יקח כמה שבועות עד שיפתרו את זה. הם פועלים די מהר בסך הכל ונראים נחושים לפתור את העניין".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה