כולם מעדכנים תחזיות: ראשי ה-OECD צופים שכלכלת סין תצמח ב-6% בלבד
ראשי הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) הצטרפו היום אף הם למגמת עדכון תחזיות הצמיחה עבור הכלכלה הסינית, תחזיות המתפרסמות בעת האחרונה חדשות לבקרים על ידי כלכלנים רבים ברחבי העולם.
אנג'ל גוריה, המזכירה הכללית של הארגון, מסרה הודעה קצרה לכלי התקשורת בביג'ינג בה נאמר כי בתאריך ה-31 לחודש מרץ, יפרסם הארגון את תחזית הצמיחה שלו עבור סין לשנת 2009. המזכירה הכללית ציינה כי ככל הנראה אחוזי הצמיחה ינועו בין 6% ל-7%.
בעדכון הקודם שפורסם על ידי ארגון ה-OECD בחודש נובמבר, נכתב כי כלכלת סין תתרחב השנה בכ-8%. בדבריה הזכירה גוריה את הסיכון הטמון בהלוואות וכן את פרסומי קרן המטבע הודות האטה חריפה בכלכלות יפן, ארה"ב ומדינות אירופה, אשר צפויות והמשיך ולהעיב על הפעילות הכלכלית בסין.
בתוך כך, תחזית הצמיחה של קרן המטבע הבינלאומית עומדת כיום על שיעורי התרחבות של כ-6.7% עבור סין לשנת 2009. השבוע גם הבנק העולמי חתך את תחזית הצמיחה שלו עבור כלכלת המדינה הגדולה באסיה והעמידה על כ-6.5% בלבד ברקע לירידה החדה בנתוני הייצוא וברקע לתוכניות רחבות ההיקף של הממשל.
"גם שיעורי צמיחה של 6% או 7% מעוררים הערצה וקנאה כמעט עבור כל מדינה בעולם. אני חושב שהדברים היו נראים היו הרבה יותר גרוע אם סין לא הייתה מצליחה לשמור על מבצרה", כך אמר היום דיוויד כהן, כלכלן מ-Action Economics שבסינגפור בראיון שהעניק לסוכנות בלומברג.
את החחשות בפרלמנט הסיני ניתן להבין טוב אחרי מבט מהיר על ההבדל בשיעורי הצמיחה בין שנת 2007 ולרבעון האחרון של השנה שעברה. בשנת 2007 עמד קצב הצמיחה של סין על 13% ואילו ברבעון האחרון של 2008, עמד שיעור ההתרחבות על 6.8% בלבד.
להערכת הכלכלנים באסיה, המספרים הם תוצאה ישירה של ההאטה עולמית שלוותה בסגירת מפעלים והתאיידות משרות של מהגרים רבים בתוך גבולות סין. הכלכלנים מדגישים כי מצב זה עלול לגרור ולעורר תסיסה חברתית ממנה חוששים בכירים בממשל.