השטר הירוק המשיך דרומה: איבד 0.6% והתקרב בצעדי ענק לכיוון 4 שקלים

שערו היציג נקבע על 4.02 שקלים, תוך שהוא מאבד השבוע כ-3.6%. האירו איבד גובה גם כן וננעל בירידה של 0.13% לרמה של 5.5 שקלים
נועם הוד |

השקל המשיך גם היום להתחזק למול הדולר, במקביל למגמת היחלשותו החדה של האחרון בזירת המט"ח הבינלאומית בשבוע החולף. בימי המסחר האחרונים חוזר הדולר להיסחר מול השקל ברמתו מלפני למעלה מחודש.

היחלשותו של הדולר בעולם חלה על רקע סנטימנט חיובי שאפיין את השווקים בשבוע החולף, דבר שהביא ככל הנראה לשחרור האחיזה בדולר הנתפס כנכס בטוח.

נוסף על כך, החלשות השטר הירוק גברה על רקע , בן שלום ברננקי, הנוגעת לרכישת אג"חים ארוכים של ממשלת ארה"ב בהיקף של כ-300 מיליארד דולר, הגדלת היקף רכישת ניירות הערך מגובי המשכנתאות בכ-750 מיליארד דולר והגדלת היקף רכישת החוב של הסוכנויות הממשלתיות בכ-100 מיליארד דולר. החלטה זו העיבה על המסחר במטבע האמריקני שכן היא צפויה להציף את השווקים בשטר הירוק.

בתוך כך, המטבע המקומי התחזק השבוע למרות הגורמים המקומיים התומכים במגמה של החלשות כשהעיקריים שבהם, התכווצות פער הריביות בין השקל והדולר והתגברות החששות להעמקת המיתון בישראל, בעקבות המשבר המתרחב בעולם.

עם סיום שבוע המסחר איבד הדולר כ-0.64% ושערו היציג נקבע על 4.024שקלים. האירו רשם ירידה של 0.13% לרמה של 5.5 שקלים. בסיכום שבועי נחלש השטר הירוק בכ-3.6% מול השקל ואילו האירו התחזק למול המטבע המקומי בכ-1.8%.

להערכת כלכלני חטיבת המחקר בבנק הפועלים: "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם".

יחד עם זאת ציינו כי "בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר והמיתון הכלכלי בישראל".

כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי. נעיר כי החלטת ה- FED שתביא להצפת השווקים בשטר הירוק עלולה ליצור סנטימנט שלילי כלפי הדולר בטווח הקצר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה