נפלאות השוק: ביו לייט טסה 264% ומתקנת צניחה של חצי שנה
חברת השקעות במדעי החיים הישראלית, ביו לייט, מזנקת היום במסחר בבורסה בתל אביב בשיעור של 246% במחזור גבוה ומתקנת בכך כמעט מחצית מהירידה שרשמה במהלך 12 החודשים האחרונים.
זטיק טכנולוגיות, חברה בת בבעלות מלאה של ביו לייט, הודיעה הבוקר, כי התקבלו תוצאות חיוביות מזרוע של ניסוי קליני אשר בוצע על-ידה לזיהוי ואבחון של סרטן צוואר הרחם. זטיק היא אחת מהחברות הבנות של ביו לייט, העוסקת בפיתוח טכנולוגיה אבחנתית לצביעה וזיהוי של תאים סרטניים.
בינואר 2008 קיבלה זטיק את אישור מנהל המוסד הרפואי לביצוע ניסוי רפואי בבני אדם. אז, העריכה החברה, כי תוצאות ראשוניות של הניסוי צפויות להתקבל במחצית השנייה של 2008.
מטרת הניסוי הייתה הוכחת היתכנות לטכנולוגית החברה ומדידת יכולתה של הטכנולוגיה לאבחן בצורה מדויקת על ידי צביעה מבדלת את קיומם של תאים סרטניים, וכן את שלב המחלה, לרבות שלב טרום סרטני וזאת לצד זיהוי מורפולוגי. הניסוי כלל 60 דגימות ביופסיה מארכיון בית החולים מאיר בכפר סבא, אשר נבחרו על-ידי גורם חיצוני שאינו קשור לחברה.
מניית ביו לייט, צנחה במהלך שנה שעברה ביותר מ-90%, בעוד המשבר הגלובלי פקד את שוקי ההון והביא להצטמקות האשראי. מתחילת השנה, כאשר הראלי בשוק המניות החל, רשמה המנייה עלייה של יותר מ-350% (כולל היום). מוקדם יותר היום, נסחר המנייה בעלייה של 356%. ביו לייט פועלת באמצעות ארבע חברות הבת שלה בתחומים שונים הקשורים במחקר ופיתוח של תרופות ומוצרים רפואיים.
ביו לייט מוחזקת ע"י ארליך גל, גרוס רונית ואייל יחיעם, בחלקים כמעט שווים בשיעור של כ-9.2%, כ"א. בעלי העניין הנוספים בחברה הם פריזמה ק.גמל (9.77%), מנורה ק.גמל (7.48%) ומנורה-משתתפות (7.43%).
מתאם בשיעור של 100%
על- פי תוצאות הניסוי המתפרסם היום, התגלה מתאם בשיעור של 100% בין האבחנה על בסיס טכנולוגיית החברה, שהינה הבדיקה המקובלת כיום לאבחון סרטן צוואר הרחם. ,H&E לבין האבחנה על פי בדיקת הניסוי כלל הן דגימות ביופסיה ללא כל ממצא ממאיר (דוגמאות ביקורת), הן דגימות משלב טרום סרטני של מחלה, והן דגימות משלב מתקדם של המחלה. כאמור, בכל המקרים אשר נבדקו נמצא כי טכנולוגיית החברה אבחנה נכונה את הימצאות המחלה, ואת השלב בו נמצאה המחלה.
החברה מסרה, כי עם קבלת התוצאות החיוביות כאמור בדיווח זה, בכוונת זטיק לקדם פיתוח של מוצר דיאגנוסטי לאבחון וזיהוי של סרטן צוואר הרחם. במקביל, החברה מתקדמת בזרוע השנייה של הניסוי, אשר מטרתו היא לבחון היתכנות אפליקציה נוספת של טכנולוגיית החברה לשימוש כבדיקת סקר לאיתור חולות פוטנציאליות בסרטן צוואר הרחם. למועד דיווח זה, הניסוי באפליקציה לבדיקת סקר טרם הסתיים.