סיכום תשואות שבועי: התנודתיות ממשיכה לחגוג, ירידות חדות בעיקר בארה"ב
שבוע המסחר שהסתיים ביום שישי ה-7 לנובמבר היה דרמטי ורווי תהפוכות. בדיוק כשנראה היה שאנחנו בדרך לתיקון משמעותי כלפי מעלה, המשקיעים החליטו לשוב ולזרוק סחורה, דבר שהעלים את מעט הביטחון שעוד היה בשוק.
במוקד השבוע עמדו מספר דברים ומעל הכל - הבחירות בארה"ב. ברק אובאמה נבחר ברוב מוחץ והדבר שלח את מדדי הבורסות בוול סטריט לזינוקים כמותם לא ראו האמריקנים לפחות שני עשורים ביום בחירות. עוד היה לנו השבוע -
לסיום, היה לנו את
מדדי ארה"ב
שבוע תנודתי ביותר עבר על המדדים בכלכלה הגדולה בעולם. אחרי שבשבוע שעבר זינק הנאסד"ק בשיעור של כ-11% ורשם את העלייה השבועית החדה מזה זמן רב, השבוע המדד צנח בשיעור של 4.3%.
מדד הדאו ג'ונס רשם השבוע ירידה של 4.1% לאחר זינוק של 11.3% בשבוע שעבר.נתון מדהים נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא התנודתיות הגדולה במדד 30 המניות הגדולות בארה"ב. ביום שלישי זינק המדד ב-3.3%, ברביעי נפל 5%, בחמישי נפל 4.85% ובשישי טיפס 2.85%. כמעט ואין רגע דל.
מדדי אירופה
באירופה הירידות היו מתונות יותר אבל התנודתיות הייתה לא פחות גדולה. מדד הדאקס הגרמני רשם ירידה שבועית של 1%, מדד הקאק הצרפתי השיל השבוע 0.5% ומדד הפוטסי האנגלי רשם ירידה שבועית של 0.28% בלבד.
מדדי אסיה
מדד הניקיי היפני סגר את השבוע ללא שינוי משמעותי אבל התנודתיות המשיכה לחגוג. למעשה, בכדי למצוא את היום האחרון בו סגר הניקיי בתנודה הקטנה מ-1% צריך ךהרחיק 19 ימי מסחר כאשר ב-14 מתוך 19 ימי המסחר האחרונים התנודתיות היתה גבוהה מ-4.5%, מדהים ללא ספק. מדד שנחאי הסיני דווקא רשם השבוע עלייה של 1.1% וגם נהנה מתנודתיות נמוכה ביותר.
המדדים בישראל והמניות הבולטות
למרות שאת יום המסחר האחרון סגר המדדים בארץ בירידות חדות, בסיכום שבועי זה היה שבוע חיובי ביותר. המעו"ף רשם השבוע עלייה של 3.33% לאחר ירידה של 5.2% בשבוע שעבר (הפוך מהמדדים בוול סטריט שהשבוע רשמו ירידות חדות ואילו בשבוע שעבר זיונקים). מדד ת"א-75 רשם השבוע עלייה של 1.5%, זאת למרות צניחה של 6.2% ביום המסחר האחרון.
מבחינת פער הארביטראז' של המניות הדואליות הגדולות, אז כעת הפער הינו חיובי ובשיעור של 0.41% כאשר מעל כולן נמצאת מניית טבע שתפתח את שבוע המסחר בתל אביב בפער חיובי של כ-5.5%. נייס, מנגד, תפתח בפער שלילי של 3.28%.
נציין גם את המניות ה"ישראליות" באירופה ובראשן דווקא את קרדיט סוויס השוויצרית, ממנה רכשה לאחרונה כור נתח של 3% לפי מחיר מניה של 35 פרנק שוויצרי. מניית הבנק סגרה את יום המסחר האחרון באירופה בעלייה של 0.8% לאחר שביום חמישי צנחה בשיעור של 8.4% וביום רביעי נפלה ב-5.4%.
זה גם לא היה השבוע של מניית אפי פיתוח, החברה הבת של אפריקה ישראל, שרשמה ירידה שבועית של 12.5% וסגרה במחיר של 1.4 דולר, מרחק של קצת יותר מ-90% מהמחיר בו החלה להיסחר בתחילת חודש מאי 2005 - 12.8 דולר למניה.