UBS בתחזית קשה לישראל: "צפי לשלל אזהרות רווח ולחיתוך בדיבידנדים"

17 חברות ספגו הורדת מחיר היעד. "השקעה בבנקים המקומיים נתפסת אצלנו ככסף מת בהסתכלות על 12 החודשים הבאים". מצורפת רשימת ההמלצות המלאה של UBS
אריאל אטיאס |

לאחר שבתחילת השבוע הורידו את תחזית הצמיחה לישראל לצמיחה של רק 1% עבור שנת 2009, היום מוציאים הכלכלנים ב-UBS סקירה פסימית על השוק הישראלי בכלל בה הם חותכים את תחזית הרווח הצפויה לחברות ב-2009 בשיעור של עד 37% ומביעים חששות רבים בנוגע לעתיד הבנקים ומכתשים אגן בפרט.

אזהרות רווח, קיצוץ בדיבידנדים...

ב-2 בנובמבר, כלכלני UBS חתכו שוב את תחזיות הצמיחה עבור הכלכלה הגלובלית והשווקים המתעוררים. תחזיות הבנק עבור צמיחת הכלכלה הגלובלית הורדה מ-2.2% ל-1.3% ועבור השווקים המתעוררים הצמיחה ירדה מ-4.5% ל-2.1%. בתוך כך, בהסתכלות על מצב הכלכלה בישראל צופים הכלכלנים כי התוצר המקומי הגולמי יצמח ב-2009 בקצב של 1% בלבד, זאת לעומת התחזית הקודמת לצמיחה של 2.2%. נציין, כי מדובר בתחזית הנמצאת משמעותית מתחת לקונצנזוס התחזיות.

בחודשים הקרובים צופיים כלכלני UBS, כי תחול האטה משמעותית בצמיחה הכלכלית, שהאבטלה תעלה, שהחברות ישראליות יפרסמו אזהרות רווח ויקצצו בחלוקת הדיבידנדים. "אנחנו חותכים את תחזית הרווח למנייה עבור הרבה מהמניות בשיעור של עד 37% ובמקביל מורידים את מחירי היעד ל-17 חברות".

סקירת UBS מתבססת על סביבת המאקרו הקשה: מיתון עולמי, בארה"ב, בגוש האירו והאטה חדה בצמיחת הכלכלה הישראלית. "בצל חומרת משבר הפיננסים העולמי אנחנו רואים האטה משמעותית בתוצר המקומי הגולמי של ישראל".

תוצאות חברות הדשנים ישקפו את המצב

עבור מניות הדשנים, מחירי גרעינים נמוכים יותר, שוקי אשראי נזילים פחות והאטה בכלכלה הגלובלית צפויים להכות בשנה הבאה בשוק האגרוכימיה ולגרום לקיצוץ ההוצאה על דשנים וכימיקלים להגנת הצומח.

בתוך הסקירה הכללית מעניקים ב-UBS למכתשים אגן חלק נפרד בה הם מורידים המלצה לחברת המוצרים להגנת הצומח "אנחנו מודאגים מכך שמכתשים אגן עשויה לאכזב שוב ברבעון הרביעי ומעבירים אותה להמלצת "ניטרלי". נציין, כי תחזיותיהם נמצאות כ-22% מתחת לקונצנזוס.

0% צמיחה בבנקים

בענק ההשקעות השוויצרי חותכים את תחזיות הרווח לבנקים הישראלים בפעם השלישית מאז ספטמבר, הפעם בממוצע של 28%. גם כאן תחזיות UBS נמצאות הרבה מתחת לקונצנזוס והאנליסטים צופים, כי ממוצע ההחזר על ההון העצמי (ROE) יעמוד על 6.3%, בלבד. "אנחנו מודאגים מכך שהבנקים עשויים לא להצליח לעמוד ביעדי הלימות ההון של 12% ובעקבות זאת להזדקק לגיוסי הון, התערבות ממשלתית, שינויים במדיניות הדיבידנד או לבצע דילולים משמעותיים".

בהמלצתם זו צופים הכלכלנים, כי הבנקים ירשמו אפס אחוז צמיחה, נפילה משמעותית בעמלות התפעוליות, גידול חד בהפרשות לחובות מסופקים ואפשרות לקיצוץ הדיבידנדים.

"אנחנו מאמינים שהתמחורים הנוכחים בשוק נמצאים בדרך למטה ומאמינים שהרבה מניות כבר מתומחרות באופן אטרקטיבי בהשוואה לתמחורים ההיסטוריים. אך השקעה בבנקים המקומיים נתפסת אצלנו ככסף מת בהסתכלות על 12 החודשים הבאים". למרות זאת, ב-UBS שומרים על המלצת "קנייה" עבור בנק לאומי זאת ברקע לתיק ההשקעות והחזקות נוספות של הבנק.

חברות ההחזקות והנדל"ן צפויות להיות מוטרדות מנושאי נזילות, בצל קשיים וחוסר יכולת לגייס כספיים, לבצע מימון מחדש או למכור נכסים. האנליסטים אומרים, כי שוקי האג"ח והמניות למעשה סגורים עבור רוב חברות הנדל"ן.

בשורה התחתונה, הכלכלנים ממליצים להיות דפנסיביים ולהשקיע במניות טבע והטלקום או במניות עם היכולת להגדיל את שולי הרווח בזמן של הפחתת הוצאות, כגון פרוטרום.

רשימת ההמלצות המלאה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה