מנתוני AllJobs על שוק התעסוקה: קיימות 5 משרות על כל מועמד לתפקיד ראש צוות פיתוח תוכנה

האתר חושף היום נתונים על מחפשי העבודה בישראל. בתחום הכלכלה - 2 מועמדים על כל משרה
אריאל אטיאס |

רוצים להיות כלכלנים? עורכי דין? בתחום יש עוד 2 ו-4 מתמודדים, בהתאמה, חוץ מכם על כל משרה. סיימתם הנדסת חשמל, מדעי המחשב, אל תתפלאו אם יחטפו אותכם. רוצים להיות למכור חופשות? יש עוד 12 מתמודדים חוץ מכם על כל משרה. כך עולה היום מנתוני אתר AllJobs אשר בוחן כמה מתמודדים יש על כל משרה בישראל.

השאלה שמעניינת אותנו כאשר אנחנו הולכים לראיון עבודה היא " כמה עוד מתמודדים יש?" ככל שהמספר נמוך כך נעריך את סיכויינו כטובים יותר. מחלקת המחקר של האתר למחפשי עבודה, המבוססים על מודעות דרושים שנאספו מכל אמצעי המדיה השונים, ערכה בדיקה לגבי משרות פופולאריות בישראל ובחנה – כמה מתמודדים בממוצע יש על כל משרה.

היי-טק

תחום ההיי-טק עבר גל פיטורים והקפאת שכר בחברות רבות ועדיין הביקוש לעובדים הוא גבוה מאוד. משרת ראש צוות פיתוח תוכנה ממחישה בצורה טובה את מצוקת העובדים בתחום, כאשר יש 0.2 מועמדים על כל משרה (5 משרות על כל מועמד).

* על משרת מהנדס תוכנה מתמודדים 0.25 מועמדים ( 4 משרות על כל מועמד). * מי שמחפש עובדים בודקי תוכנה יגלה שאין לו יותר מדי בחירה, על כל משרה יש בממוצע עובד אחד. * מי שירצה להיות מתכנת C# או מתכנת Dot.Net יגלה שלא צריך לחשוש יותר מידי מתחרות על משרות בתחום מאחר ועל כל מועמד יש בסך הכל 1.3 משרות. * מועמדים לתפקיד DBA או מהנדס Real Time יכולים להיות רגועים לאור הביקוש הגבוה למקצוענים בתחום, שכן 6 מעסיקים ייאלצו להתחרות על לב כל אחד מהם. * משתלם ללמוד תואר במדעי המחשב שמאוד מבוקש בשוק, כאשר על כל משרה רלוונטית מתמודדים 0.4 מועמדים (2.4 משרות על כל מועמד).

כלכלה וכספים

תחום הכלכלה והכספים מציע לעובדים "תחרות" נמוכה על כל משרה עם ממוצע של 2 מתמודדים על כל משרה:

* התחרות הגבוהה בענף הביטוח והתחזקות החברות הישירות גורמות לביקושים נמוכים יחסית לסוכני ביטוח. בממוצע מתמודדים 2 סוכני ביטוח על כל משרה. * הסטודנטים ששוקדים על לימודיהם למען תואר במנע"ס ודאי ישמחו לשמוע שרק 2.4 מועמדים מתמודדים על כל משרה הדורשת בוגרי מנע"ס. * ניהול חשבונות לא נתפס כמקצוע מושך במיוחד ורובנו מעדיפים שלא להתעסק יותר מדי עם מספרים. דבר זה יכול להסביר מדוע רק 1.3 ישראלים מתמודדים על כל משרה בתחום. * הביקוש לכלכנים עומד על 2 מועמדים לכל משרה. * הביקוש לרואי חשבון פחות טוב כאשר על כל משרה מתמודדים 2.3 אנשים.

נותני שירותים

תחום נותני השירותים אינו סימפטי עבור העובדים בישראל. רבות כבר נכתב על הקושי של עורכי דין במציאת עבודה, במיוחד בוגרים טריים ללא ניסיון בתחום. בסיומן של בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין שנערכו במאי האחרון הוסמכו 1954 עורכי דין חדשים, לא פלא איפה כי על כל משרת עורך דין מתמודדים 4 מועמדים.

* מצבם של העובדים הסוציאליים טוב במעט כאשר הביקוש לתפקיד עומד על 2.3 מועמדים לכל משרה. * הצעירים שרוצים לעשות קצת כסף לפני הצבא במלצרות, ולא מצאו עבודה, לא צריכים להתייאש. אחרי הכל על כל משרת מלצר יש 3 מתמודדים בלבד. * מי ש"מרוויחים" מהחופש הגדול הם מעסיקים המחפשים סוכני נסיעות. לאלו יש מבחר של 13 מועמדים על כל משרה. * תעשיית האירועים שפורחת בחודשים יולי- אוגוסט (ומחיריה בהתאם) מיישרת קו כאשר על כל משרת הפקת אירועים יש ביקוש של 16 מועמדים. * אם יש משרה שבה הישראלים רוצים לעבוד בצורה גורפת היא משרת סמנכ"ל חברה. על כל משרת סמנכ"ל חברה יש 24 מתמודדים!

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה