חברת התעופה קוריאן-אייר מחדשת טיסותיה לישראל
המפגש שנערך בקוריאה בין שר התיירות, יצחק אהרונוביץ' לבין נשיא חברת התעופה "קוריאן-אייר", לי ג'ונג-הי, הוליד את חידוש הטיסות מסיאול לתל-אביב.
במסגרת השיחות בין השניים, תחדש "קוריאן-אייר", חברת התעופה העשירית בגודלה בעולם, טיסותיה לישראל לאחר עשר שנים בהן לא יצאו טיסות מקוריאה לישראל. כך, 3 טיסות שבועיות יפעלו בקו זה החל מחודש אפריל 2008, במטוסי בואינג 777, כאשר מכירת הכרטיסים לקו זה תחל בסיאול כבר בשבוע הקרוב.
הישג חשוב זה, שזכה היום לברכתו של שר התיירות הקוריאני, קים ג'ונג-מין, בפגישתו עם השר אהרונוביץ', נעשה בהתאם למדיניות משרד התיירות ל"פתיחת השמים" ולהסרת חסמים מדרכה של תנועת התיירות לישראל.
הסיכום הושג לאחר פעילות אינטנסיבית של משרד התיירות, בתיאום עם משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, מול גורמים קוריאנים בכירים והוא אמור להגדיל באופן משמעותי את נפח הטיסות הישירות ממזרח אסיה ואת כניסת התיירים מקוריאה בפרט ויסלול את הדרך לכניסת חברות תעופה נוספות לקו ישראל-אסיה.
כיום, רק חברת אל-על מקיימת טיסות סדירות ישירות למדינות מזרח אסיה, בהן בומבי, תאילנד, הונג קונג ובייג'ין. כמות התיירים המגיעים ממזרח אסיה נעה בין 90,000 ל-100,000 בשנה. הפוטנציאל ממדינות אלו הנו עצום וההערכה היא כי בשנת 2020, רבע מתנועת התיירות היוצאת בעולם תגיע מהן. מרבית התיירים מגיעים לישראל מדרום קוריאה, בה אוכלוסייה נוצרית גדולה והנתונים מצביעים על פוטנציאל תיירותי הולך וגדל.
ההערכה היא כי עד סוף השנה יגיע מספר התיירים מקוריאה לכ-30 אלף והצפי הוא כי בעקבות הפעלת הקו החדש, יוכפל המספר תוך שנים ספורות. תיירים נוספים מגיעים מסין, מהודו ומיפן ואף מהפיליפינים, המאופיינת באוכלוסייה נוצרית גדולה, מסינגפור ומטיוואן.
שר התיירות, יצחק אהרונוביץ: "במדינות מזרח אסיה קיים פוטנציאל תיירותי עצום לישראל והסיכום שנעשה היום הנו צעד ראשון בדרך להפיכת המוצר התיירותי הישראלי לאטרקטיבי באזור זה".