אופיר שחף: ענף הביומד לקראת דחיפה משמעותית
"פריחת סקטור הביומד בתל אביב תקל על החברות בתחום ביצירת מקורות מימון להמשך הפעילות, ואנו צפויים לראות מספר עסקאות משמעותיות שידחפו את הענף קדימה באגרסיביות", כך לדברי אופיר שחף, משנה למנכ"ל חברת הדסית ביו אחזקות שמחזיקה בפורטפוליו שלה 9 חברות מתחום הביו טכנולוגיה.
בשנים האחרונות, הבהלה לתחום ההייטק השכיחה מחלק גדול מהמשקיעים, את הפוטנציאל האדיר שטמון בתחום הביוטכנולוגיה. רבים גם נרתעים מתהליכי הפיתוח הארוכים כמו גם מהעלויות הרבות שבמקרים מסוימים (כדוגמת פארמוס) כשאחד הניסויים נכשל, "נשרף" כספם של המשקיעים. ובכל זאת, מתחת לאפינו התפתחה בישראל מעצמת ביוטכנולוגיה שנחשבת לשם דבר בעולם.
המודל של חברת הדסית שמאגדת מספר מחלקות מחקר מבית החולים הדסה עין כרם לחברה אחת שהונפקה בבורסה, מהווה גם הוא מבנה ייחודי שנבחן בימים אלו על ידי בתי חולים רבים בעולם.
לדברי אופיר, בין החברות שמפתחות תחת קורת הגג של הדסית מפותחות תרופות בלוקבאסטר, תרופות שבייעודן צפויות לגרוף הכנסות של מיליארדי דולרים, אך עם זאת אומר אופיר אין לנו שום כוונה לבנות את הטבע הבאה.
בתוך כך, הדסית פונה לא רק לשווקים הגדולים. בחברה החליטו לצאת גם עם תרופות שמטפלות במחלות שעדיין לא ניתן להן מענה כגון הלופוס (זאבת) שהשוק שלה בארה"ב ובאירופה מוערך בכ-2 מיליארד דולר. השווקים הגדולים אליהם פונים המחקרים הם: האלצהיימר, הפרקינסון עם שוק עולמי שנאמד ב-7.5 מיליארד דולר, והטרשת הנפוצה.
בהתייחסות לצד המשקיעים אומר אופיר, כי בכדי לצמצם את הסכנה למשקיעים מתמקדת הדסית בחברות שנמצאות בטווח הצר שבין השלב שאחרי הניסויים בבעלי חיים ולפני הכניסה לשלב הניסויים הקליניים בבני אדם. בתחום זה לדבריו, העלויות עדיין סבירות והסיכון למשקיעים נמוך משמעותית.