ב"י: הסיכון בשוק המט"ח בספטמבר - נמוך מסוף אפריל

הגיע לרמה של 5.5% לאחר ירידה של 0.3% מסוף המלחמה בלבנון. הצבירה של משקי הבית בקרנות נאמנות המתמחות במט"ח בינואר-ספטמבר עמדה על 347 מיליון דולר
שי פאוזנר |

שער החליפין של השקל יוסף בחודש ספטמבר, מול הדולר ב-1.4% ומול הסל בשיעור של כ-1.9%. בבנק ישראל מדווחים היום, כי סיכון שער החליפין, כפי שנמדד על ידי סטיית התקן הגלומה באופציות שקל/דולר, המשיך את מגמת הירידה שהחלה עם סיום הלחימה בלבנון, ב-0.3% לרמה של 5.5%, הנמוכה ביותר מאז סוף אפריל.

מהמחלקה לפעילות המשק במט"ח בבנק ישראל נמסר היום, כי במהלך חודש ספטמבר, תושבי חוץ מכרו מט"ח נטו, בהיקפים משמעותיים, הן בפעילות קצרת הטווח. זאת הם עשו, בעיקר באמצעות מכשירים פיננסים נגזרים והן בפעילות ארוכת הטווח, באמצעות השקעה במניות ישראליות, ישירות ולמסחר.

יצוין, כי החודש תושבי חוץ חזרו להשקיע נטו בשוק האג"ח הממשלתיות, לאחר מימושים בחודשים האחרונים, וזאת במסגרת פעילותם כעושי שוק עם התחלת הרפורמה בשוק האג"ח.

בנק ישראל דיווח עוד, כי המגזר העסקי, רכש החודש מט"ח נטו, רובו לטווח קצר, באמצעות מכשירים פיננסים נגזרים ולשם פירעונות אשראי בנקאי במט"ח. זאת, על רקע פערי הריביות המזעריים בין השקל לדולר. יצוין, כי גם בעבר מגזר זה נהג לרכוש מט"ח נטו בעת ייסוף השקל.

אצל משקי בית נמשכו גם החודש הפדיונות בקרנות נאמנות המשקיעות במניות בחו"ל בהיקפים מצומצמים, הדומים לאלה של החודשים האחרונים, פדיונות אלו החלו בחודש מאי על רקע ירידות השערים בשווקים המתעוררים. בבנרק ציינו, כי הצבירה בקרנות נאמנות המתמחות במט"ח בין ינואר לספטמבר עמדה על 347 מיליון דולר, 183 מיליון מהם בחודש שעבר לבדו.

פעילותם של המשקיעים המוסדיים בנכסים בחו"ל הייתה החודש אפסית, בדומה לחודשים האחרונים, אך בניגוד למחצית הראשונה של השנה שבה נרשמו השקעות ניכרות בנכסים זרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה