יסכה ארז: המחיר של מניית כי"ל מהווה הזדמנות קנייה

האנליסטית של כלל פיננסים בטוחה ממשיכה להמליץ על "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 20 ש'. ארז ציינה בפנינו 3 סיבות עיקריות: כי"ל לא רק חברת אשלג, רכישת אסטאריס ומחירי ההובלה שירדו ביותר מ-40%
ליאור גוטליב |

האנליסטית יסכה ארז מכלל פיננסים בטוחה פרסמה היום (ה') את סקירתה על מניית כי"ל. ארז ממשיכה להמליץ על "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 20 שקל - הגבוה בכ-14% ממחיר הסגירה של כי"ל היום. נציין, כי היום (ה') קפצו מניות כי"ל בכ-3.85% תוך מחזור ענק של 360 מיליון שקל.

בכלל פיננסים בטוחה ציינו, כי מניית כי"ל ירדה מתחילת השנה קרוב ל-7%. שאר מניות האשלג דווקא הפגינו עוצמה מתחילת השנה אך נחלשו בשבוע-שבועיים האחרונים. הסיבה קרוב לודאי היא אי הודאות בנוגע למו"מ עם הסינים והחשש כי ככל שהמו"מ נמשך כך הוא יסתיים כנראה כשידה של סין על העליונה.

ארז הזכירה לנו, כי חברות האשלג דורשות עליית מחיר של 40 דולר לטון, ואף מקצצות ייצור על מנת להפעיל לחץ על הסינים, לשמור על רמת מחירים גבוהה ורמת מלאי נמוכה.

ארז הוסיפה, כי למרות שהציפיות לתוצאות החוזה עם סין העלו אותו לדרגת האירוע המכונן בשוק האשלג. אבל חשוב לזכור כי כי"ל מספקת לסין כ-550 אלף טון בלבד של אשלג בשנה וגם אם הכמות תגדל הרי לא מדובר בחוזה החשוב של כי"ל, ולמעשה ההשלכה של תוצאות המו"מ הן לחוזה הרבה יותר משמעותי מבחינת כיל והוא החוזה עם הודו (900 אלף טון אשלג בשנה בשנת 2005 ועשוי לעלות בשנה הקרובה).

בכלל פיננסיים בטוחה מעריכים, כי במידה והמו"מ ייסגר בעלייה של פחות מ-40 דולר תהיה אכזבה בשוק, אך צריך לזכור שגם עליה של 30 דולר תורמת באופן מיידי להכנסות ולרווחיות, מנקה את המלאים ומחזירה את שיווי המשקל ההדוק בין ההיצע לביקוש ותומכת בהמשך רמת מחירים גבוהה.

האנליסטית יסכה ארז ציינה, כי מחירה של מניית כי"ל ירד מתחת ל-17 שקל, מחיר המהווה הזדמנות קנייה מכמה סיבות. הראשונה, כי"ל היא לא רק חברת אשלג - פעילות הברום חזקה ותורחב בשנה הקרובה. מחירי הברום ממשיכים לעלות ויבואו לידי ביטוי בשורה העליונה ובשורת הרווחיות.

השניה, רכישת אסטאריס שמכירותיה נאמדות בכ-380 מיליון דולר בשנה תחזק את שורת ההכנסות באופן מיידי, תוספת של כ-80 מיליון דולר ברבעון הרביעי. השלישית, מחירי ההובלה ירדו ביותר מ-40% ברבעון הרביעי של השנה לעומת אשתקד, עלייה זו מתורגמת לתוספת של כ-15 מיליון דולר לרווח התפעולי ברבעון הרביעי.

בבית ההשקעות ציינו, כי במודל שלהם הובא בחשבון עליית מחיר של כ-30 דולר לטון אשלג, כך שבמידה והמו"מ ייסגר בעלייה גדולה יותר ישנו אפסייד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה