קרן שתוי, מנכ"לית קבוצת הולמס פלייס
צילום: יוני רייף
ראיון

הולמס פלייס חזרה לכושר: "עד סוף השנה נשלים את המשימה להחזיר אלינו את הלקוחות"

חברת הולמס פלייס שהתמודדה בשנתיים האחרונות עם משבר הקורונה הציגה דוח טוב; "זה הרבעון הראשון שאנחנו מרגישים מאוד בנוח עם התוצאות, אין שום דבר שהוא חד פעמי"
דור עצמון | (5)
נושאים בכתבה הולמס פלייס

חברת  הולמס פלייס -0.51% המפעילה רשת מועדוני כושר, פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה בהם הציגה עלייה ניכרת של 23% בהכנסות, 93% ברווח (NON-GAAP) וגידול משמעותי במספר המנויים, גם בהשוואה למספרים טרום הקורונה.

ההכנסות ברבעון השני הסתכמו ב-114.1 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 92.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם ב-16.6 מיליון שקל, לעומת 6.8 מיליון ברבעון המקביל. במחצית הראשונה הסתכמו ההכנסות ב-216.2 מיליון שקל והרווח התפעולי ב-30.2 מיליון שקל. בשורה התחתונה הסתכם הרווח ב-16 מיליון שקל.

בתגובה לדוחות עלתה המניה במסחר בתל אביב בעוד השוק כולו רשם ירידות.

בראיון עם מנכ"לית החברה, קרן שתוי, היא מספרת על פעילות החברה, ההתמודדות עם משבר הקורונה השפעות האינפלציה והרווח לעתיד.

איך את רואה את הרבעון החולף של החברה? "אחרי שנתיים של קורונה, תו ירוק, סגר לא סגר, זה הרבעון הראשון שאנחנו מרגישים מאוד בנוח עם התוצאות, אין שום דבר שהוא חד פעמי. כל מה שכתוב בדוח הוא הפעילות השוטפת של החברה והמאמצים הגדולים שעשינו כדי להחזיר אותה למסלול שנושאים כעת פרי. אנחנו מרגישים שהלקוחות חוזרים, הביקושים גבוהים, התאזנו למספרי טרום קורונה (2019) ואף מעבר לכך. הקורונה הסתיימה באופן מוחלט מבחינתנו ואנחנו חוזרים לפברואר 2020 להמשיך לצמוח כפי שתכננו".

איפה את רואה את החוזקות והחולשות של הרשת? "אנחנו מחזיקים במספר פורמטים שאין להם תחליף: פורמט הפרימיום שפונה לקהל המבוגר יחסית שמבקש שירות קצת יותר מהודר, פורמט הפמילי שבו אנחנו מצליחים להציג קאנטרים ברמה אחרת לגמרי ולהביא אותם לתוצאות טובות ובמהירות. פורמט נוסף הוא פורמט האייקון שנוצר מתוך ראייה שהולמס פלייס צריכה להתרחב בפריפריה ולא יכולה להשקיע שם סכומים שהיא משקיעה במקומות אחרים - הפורמט הזה מאפשר לנו להגיע לערים קטנות יותר ולהפוך את מועדוני האייקון למלאים מאוד מהר. למשל המועדון שפתחתנו בכפר יונה, 900 מ"ר בסה"כ, התמלא מהר מאוד. אחד היתרונות הגדולים שלנו הוא להגיע למקום שאין בו שוק ולייצר בו שוק במהירות.

יש לנו פורמט אחד שלעתים יכול להיחשב כחולשה והוא פורמט האנרג'י. הפורמט הוא מיד-מרקט משום שהוא נמצא באמצע שבין הפרימיום ללואו-קוסט. לעתים כשהוא חוטף תחרות קשה מצד הלואו קוסט הוא עלול לאבד מנויים אבל גם לזה יש לנו פתרונות; אנחנו יודעים להסב אותו לאייקון, יודעים לעשות התאמה של הוצאות וכו'. אני חושבת שהולמס פלייס, בתוף הענף של חדרי הכושר, היא לא רק מובילת שוק כמותג אלא גם בשיטות העבודה, דרכי הניהול וביכולת של ההנהלה לעלות מ-20 ל-60 מועדונים בלי להוסיף אף תקן בהנהלה".

איך מתבטאת בחברה היציאה ממשבר הקורונה? "מנועי החברה צומחים חודש בחודשו ובשני המגזרים: הולמס פלייס ואייקון. עשינו כל מיני התייעלויות בתקופת הקורונה שהנחנו שיחזיקו מעמד גם אחרי תקופת הקורונה ובדוחות אנחנו רואים את הרווח התפעולי שנמצא בעלייה מאוד יפה רבעון אחרי רבעון. הסיבה לכך היא שאנחנו מצליחים להחזיק את ההתייעלויות שעשינו ולהיות יותר רזים ממה שהיינו בקורונה. בזמן שההכנסות חוזרות זה משפר את שיעור הרווח הגולמי. עד פברואר האחרון עוד עבדנו בתו ירוק, ובניגוד לחנויות אחרות שהלקוחות חזרו בין רגע, אצלנו זה לא היה ככה. אנחנו עובדים קשה להחזיר את הלקוחות להתאמן ואני מניחה שעד סוף שנה זו אנחנו נשלים את המשימה של להחזיר את הלקוחות אלינו".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

איך מתקדמת הפעילות באייקון? "מעולה. אנחנו כבר עם 28 מועדונים נכון להיום מאז 2016. התכנית להפעלת הרשת עובדת כמו שעון. אנחנו נהיה עם 40 מועדונים בתוך שנתיים כאשר נוסיף לפחות 5 מועדוני אייקון כל שנה. אנחנו רואים פוטנציאל גדול באייקון שיודע להיות נוכח בכל עיר בעלת 20-30 אלף תושבים ולהגיע במהירות ל-2,500 לקוחות שזו הנקודה שהוא מתחיל להרוויח את המיליון-מיליון וחצי שקל בשנה".

אנחנו בתקופה של אינפלציה וריביות, איך זה משפיע על הרשת? "עשינו בדיקה וכמובן שיש השפעה כמו כל דבר אך מצד שני אנחנו יודעים לחסוך בעלויות כשצריך. אנחנו מניחים שתהיה השפעה של מיליון-מיליון וחצי שקל שיידעו לחזור אלינו בצורת התייעלות. בשלב זה אנחנו לא חושבים שלאינפלציה של 5% בשנה ישנה השפעה מהותית על הרשת".

איפה תהיו בעוד 3 שנים? "בתכנית האסטרטגית אנחנו מדברים על EBITDA של לפחות 100 מיליון שקל, 80 מועדוני כושר הכוללים בתוכם גם את אייקון - לשם השוואה היום אנחנו עם 57 ואת השנה נסיים עם 60 מועדונים".

מניית הולמס פלייס עלתה מתחילת השנה ב-7.5% למחיר של 4.5 שקל המבטא שווי של 377.7 מיליון שקל.   

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    שם 30/08/2022 21:54
    הגב לתגובה זו
    במיוחד אם זה על חשבון לקוחות קבועים.
  • 4.
    איש 29/08/2022 12:08
    הגב לתגובה זו
    אני מנוי ותיק מאוד שהיה לו אישור כניסה לכל הסניפים בארץ. בעקבות שנה הפסקה עקב הקורונה חזרתי למעמד טירון עם אישור כניסה רק למועדון הבית. בקשות חוזרות לא עזרו. בושה !
  • 3.
    רן 29/08/2022 10:11
    הגב לתגובה זו
    המכשירים ברמה ירודה ביותר פשוט פח
  • 2.
    מתאמן 30 שנה 29/08/2022 08:15
    הגב לתגובה זו
    את הגוף שלך זה לא מעניין *היכן* המשקולת הורמה. מעדיף מקום פחות יקר
  • 1.
    חברה טובה מאוד שיהיה בהצלחה (ל"ת)
    דני 29/08/2022 08:01
    הגב לתגובה זו