אנליסטים: מחירי הזהב לא 'אמרו' את המילה האחרונה
הדולר נחלש בימים האחרונים והאינפלציה בנתיים מחכה. האם השוורים של הזהב יוכלו להמשיך עם כיוון השוורים של שוק המניות?
מתחילת השנה, מחירי הזהב נסקו ב-22% ונאמדים היום בכ-750 דולר לאונקייה- הדולר מסייע במגמה וגם העניין הגובר במתכת היקרה מצד משקיעים מוסדיים.
מספר פאקטורים התכנסו יחדיו וגרמו לעליות מחירים חריפות, בניהם נוכל למנות את הביקוש הגבוה בהתאם לעונה הנוכחית. אנליסטים מאמינים כי המחירי עשויים להגיע מעלה ולשבור את השיא של כל הזמנים.
באופן הסטורי, הזהב נחשב כחוף מבטחים מפני האינפלציה שמדבירה לעיתים את הכלכלה.
עם משקיעים 'הרפתקנים' הנבדלים אחד מהשני עם פורטפוליו ההשקעה שלהם בסחורות, הביקוש לזהב נוסק לשמיים. במהלך הירידות החדות בשווקים בקיץ האחרון, המחירים חוו עליות מתונות, זאת בהשוואה לתחילת השנה, עוד לפני שנעו מעלה בשבועות האחרונים.
אנליסטים רבים, טוענים שהפקטור המניע את הזהב הוא החולשה של הדולר. שטר ירוק חלש, הופך את הזהב שמתומחר גם כן בדולר לאטרקטיבי יותר בעבור משקיעים מחוץ.
באותו הזמן, דאגות באשר להתפתחותה של אינפלציה גם כן מתדלקות את מחירי הזהב, על פי דבריו של Jon Nadler אנליסט ב- Kitco.com. כידוע משקיעים רבים רואים את הדולר כאמצעי גידור אטרקטיבי מפני האינפלציה. פאקטור זה הפך כחשוב במיוחד עם מחירי הנפט שקרובים לשיא, ולאור העובדה שהפדרל ריזרב הוריד את הריבית בשבוע שעבר, בפעם הראשונה מזה ארבע שנים.
מחירי הזהב מקבלים תמיכה בתקופה זו מדרישות הצרכנים. על פי המסורת, התקופה של של חודש ספטמבר, במהלך השנים הצביעה על ביקושים ערים לזהב ברחבי ארה"ב, זאת ברקע לקניות של עונת החופשות. הביקוש גבוה גם במדינות כמו הודו, הצרכנית הגדולה בעולם לזהב, מאחר והחודשים הבאים הם זמנים בהם נערכות חתונות רבות, כמו כן נערכות החגיגות לשנה ההודית החדשה.