אדום לדולר: נחלש ב-0.3% למחיר של 4.388 שקל
הדולר האמריקאי נסחר הבוקר בהחלשות של 0.31% למחיר של 4.388 שקל. האירו נסחר בהחלשות של 0.43% למחיר של 5.715 שקל. סל המטבעות כולו מאבד כ-0.3% למחיר של 5.03 שקל. ברקע למסחר נמשכת אווירת המאקרו האופטימית בישראל, עם התחממות המגעים הבטחוניים-מדיניים בין ישראל לפלשתינים.
מנהל חדר העסקאות במטבעות פינוטק, לי מור, מציין כי במהלך סוף השבוע התמקדו משקיעי העולם בבחירות בעיראק. מסתבר כי השתתפותם של יותר מ-60% מהציבור הצביעו בבחירות למרות הפיגועים והתראות מטעם מורדים. השוק רואה את ההתפתחויות הללו כחיוביות עבור הדולר בעקבות העובדה שכל שתתבסס ממשלה עיראקית מהר יותר, כך גם תצא ארה"ב מהמדינה.
למרות האופטימיות, נראה כי הגורמים שדחפו את הדולר לכיוון מטה עד כה, עדיין מפעילים את הלחץ בעת שהאיש העשיר בעולם, ביל גייטס, טען כי גם הוא מוכר את הדולר. הוא הצביע על הגירעונות העצומים בתור הבעיה המרכזית עבור הכלכלה האמריקנית ובכך, בעיתו של הדולר. כזכור, בשבוע שעבר, ווארן בופט, אחד העשירים בעולם, חזר ואמר כי הוא בדעה שהדולר ימשיך את הידרדרותו למרות שגירעונות ארה"ב עשויים לתקן את עצמם במהלך קריסתו של הדולר.
הבוקר, נחלש האירו אל מול הדולר בעקבות הבחירות בעיראק והציפיות להעלאת ריבית בארה"ב ביום רביעי הקרוב. למרות הדשדוש בין המטבעות הללו, אשר התרחש בשבוע האחרון, נראה כי השוק החל לבחור כיוון לטווח הקרוב לאחר שהתגלה כי ירדו ב- 38% מספר החוזים (עתידיים) לקניית האירו, זה השבוע השלישי ברציפות שמראה ירידה מסוג זה.
בנוסף, החלטתו של OPEC, ארגון מדינות מייצרות נפט, אשר יותירו את מכסת התפוקה על כנה (27 מיליון חביות ביום), משפיע על האירו לטובה. השוק מצפה להורדה במכסה, אולם, עצם העובדה שזה לא התרחש כבר החודש, מצביעה על החלשות האירו.
סיפור השבוע של היין הוא דווקא הסינים, בעת שהשוק מרוכז בכל אמירה בדבר הסרת ההצמדה מול הדולר. נראה כי התנדנדותם של הסינים גורמת ליין להיוותר ברמות יחסית נמוכות. ע"פ אמירותיהם העדכניות של הסינים, ההצמדה לא צפויה להתרחש בשנה זו. אם הסינים אכן יתנתקו מהדולר, צפוי שהיואן הסיני יתחזק אל מול היין ובעקבות זאת היפנים יאפשרו ליין להתחזק אל מול הדולר ללא התערבות או איום על כך.
בעקבות העובדה שהסינים אינם מעוניינים לאפשר ליואן להיסחר באופן חופשי, התגובה הצפויה של השוק תהיה ההפך, למכור את היין.