הכלכלה העולמית לאן? נשיא ה-IMF שולח אזהרה, הפורום הכלכלי מנסה להרגיע

דומיניק שטראוס-קאן: "לא נצליח לייצר מקומות עבודה חדשים בשנים הקרובות"; יו"ר הפורום הכלכלי העולמי: "סבירות גבוהה שלא נכנס לתחתית כפולה"
לירוי פרי |

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) משחררת לאחרונה מסרים מדאיגים בנוגע לעתידה של הכלכלה העולמית. היום הדגיש נשיא ה-IMF כי התאוששות ללא שיפור שוק העבודה, אינה התאוששות בר קיימא.

"תהליך ההתאוששות העולמי לא יצליח לייצר מקומות עבודה חדשים בשנים הקרובות", כך אמר הבוקר דומיניק שטראוס-קאן, נשיא קרן המטבע הבינלאומית בראיון לבלומברג. הוא הוסיף כי "התאוששות כלכלית לבדה אינה מספקת אם אינה מביאה עימה שיפור משמעותי בשוק העבודה. השאלה המהותית אינה לגבי ההתאוששות לבדה, אלא באשר ליכולתנו ליצור מיליוני משרות חדשות בשוק העבודה."

"ההתאוששות אינה בקצב ובעוצמה שצפינו והיא מלווה כמובן בחוסר וודאות", הוא הוסיף. "הדבר הגרוע ביותר הינו לחשוב כי בגלל שהצלחנו להילחץ מהמשבר האחרון ממש ברגע האחרון אז כעת אנו בטוחים. לא - אנו עדיין לא בטוחים".

שטראוס-קאן נשמע מודאג מאוד באשר למצבה של אירופה. "היבשת חשופה כעת לסיכון הגדול ביותר מבחינה כלכלית, כאשר שוק העבודה מצוי בפני סכנת הדרדרות."

הפורום הכלכלי העולמי משדר אופטימיות

דבריו של נשיא ה-IMF לא מצליחים להאפיל על האווירה האופטימית ששוררת בקרב חברי הפורום הכלכלי העולמי לקראת פתיחת הכנס השנתי שיחל השבוע בסין. "קיימת סבירות גבוהה שהמשק העולמי יצליח להתחמק מתרחיש של תחתית כפולה", כך אמר היום קלאוס שוואב, יו''ר ומייסד הפורום הכלכלי העולמי (World Economic Forum) בראיון ל"צ'יינה דיילי".

כלכלת ארה"ב מדאיגה את שוואב, אך יחד עם זאת הוא נשמע מלא בטחון באופיה של הכלכלה האמריקנית. להערכתו,"בעתיד הקרוב תחזור כלכלת ארה"ב לצמוח בקצב של שבין 3% ל-4%. מדובר בכלכלה איתנה."

למרות חילוקי הדעות בין נשיא ה-IMF ויו"ר הפורום הכלכלי העולמי, נראה כי יש דבר אחד עליו הם מסכימים - השוק הסיני הוא הדבר ה"חם". שטראוס-קאן צופה צמיחה שבין 6% ל-8% במדינות המרכזיות באסיה, בדגש על סין כאמור. גם מדינות אמריקה הלטינית ומדינות אפריקה זכו לתשואות.

שוואב הגדיל ואמר כי כלכלת סין תתרחב ב-2010 בכ-10%. "השווקים המפותחים עדיין חלשים, מה שמצביע כי הפוקוס הינו על צמיחת הכלכלות המתפתחות", כך אמר שוואב והוסיף כי "בעוד כלכלות אירופה ויפן נושאות חוב ריבוני גדול וצפויות לצמוח בקצב איטי, אני אופטימי יותר לגבי הכלכלות המתפתחות, לרבות סין והודו."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה