החלו להסיט כספים לחו"ל: רכיב המניות הישראליות בתיק הנכסים צנח באפריל, החשיפה לחו"ל עלתה

טרם התחזקו הירידות בשווקים בחודש מאי הספיק שיעור רכיב המניות בארץ לרדת ב-45.9 מיליארד שקלים. במקביל, רכיב המניות בחו"ל גדל ביותר ממיליארד ש'
אריאל אטיאס |

לא רק מדברים אלא גם מסיטים. הציבור הישראלי הגדיל במהלך חודש אפריל את החשיפה לחו"ל על חשבון החשיפה המקומית. כך עולה מנתוני התפתחות תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור לחודש אפריל שפורסמו היום ע"י בנק ישראל.

שיעור רכיב המניות, בארץ ובחו"ל, בתיק ירד מ-25.4% במארס ל-24.1% באפריל. חלק מהירידה ברכיב, כמובן, קשורה לירידות שהחלו לפקוד את השווקים במחצית השנייה של אפריל כתוצאה מהתפשטות משבר החובות באירופה וחששות המשקיעים כי תוכניות הצנע שינקטו יפגעו בצמיחה הגלובלית.

אך בעוד שיעור המניות הישראליות בתיק ירד ל-19% מ-20.6%, רכיב המניות בחו"ל המשיך לגדול - מ-4.9% במארס ל-5% באפריל או מ-117.4 מיליארד שקלים לסך של 118.7 מיליארד שקלים. מדובר בחשיפה הגבוה אי-פעם של הציבור הישראלי לחו"ל.

כמו כן נציין, כי באפריל איבדו המדדים המובילים בישראל בין 3% לבין 5.3%, בעוד סך ההחזקה במניות בארץ ירדה ב-9.3% לסך של 449.1 מיליארד שקלים. קרי - הירידה נובעת גם מהסטת כספים. ניתן להניח, כי מגמת הקטנת ההחזקות בשוק המניות המשיכה גם בחודש מאי אז נפל מדד המעו"ף ב-7%.

מהנתונים עולה, כי נכון לסוף חודש אפריל הסתכם תיק הנכסים של הציבור בכ-2.358 טריליון שקלים - ירידה של 49.3 מיליארד שקלים מהשיא כל הזמנים שנרשם בחודש מארס.

בבנק ישראל אוספים את הנתונים ממאזני הבנקים, הבורסה לניירות ערך, רשות החיסכון באוצר והחטיבה למידע ולסטטיסטיקה. "הציבור", בהגדרתו אינו כולל את הממשלה, את בנק ישראל, את ההשקעות של תושבי חוץ ושל הבנקים המסחריים והבנקים למשכנתאות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה