בורסות אסיה סגרו במגמה מעורבת: טוקיו וסיאול ירדו, הונג קונג טיפסה
המניות באסיה סגרו את יום המסחר הראשון לשבוע זה במגמה מעורבת עם נטיה לירידות, בהובלת חברות הטכנולוגיה והכרייה, אחרי שהכלכלן נוריאל רוביני אמר שמחירי המניות עלולים לרדת ושוק העבודה האמריקני איבד יותר משרות מהצפוי.
מדד MSCI אסיה פסיפיק ירד 0.5% בטוקיו, ומרחיב את הירידה בשלושת ימי המסחר האחרונים ל-3.5%. המדד נפל 2.8% בשבוע שעבר ברקע לחששות שהתמחורים בשוק המניות עקפו את תחזיות ההתאוששות בכלכלה העולמית.
"הציפיות להתאוששות שהעניקה לשוק דחיפה נוספת התפרקו", אמר לבלומברג מאשארו אמאסקי, אסטרטג בכיר בטויוטה ניהול נכסים, המנהלים כ-14 מיליארד דולר. "מניות המשאבים לא יעלו עד אשר לא נראה התאוששות נמרצת בביקושים" .
מניות סמסונג אלקטרוניקס, שכ-19% מהכנסותיה מגיעות מאמריקה, נפלו 4.4% בסיאול. מניות מיצ'ואי, שמקור הרווח הגדול ביותר שלה הוא סחורות, ירדו 3% אחרי שמחירי הנפט ומתכות ירדו.
רוביני מזהיר
פרופסור רוביני מאוניברסיטת ניו יורק, מי שחזה כמעט במדויק, את המשבר הכלכלי הגדול שפקד את הכלכלה הגלובאלית, נאם בסוף השבוע באיסטנבול והתייחס לראלי בבורסות העולם. בנאומו טען רוביני כי שוקי המניות כמו גם שוקי הסחורות עשויים להיחלש בחודשים הקרובים בשל אכזבת המשקיעים מקצב ההתאוששות ההדרגתי.
"אם לא נראה ריבאונד בצמיחה השווקים יעברו להיסחר במגמה אופקית", אמר רוביני. "השווקים עלו יותר מדי, מוקדם מדי, מהר מדי ואני רואה את הסיכון שבתיקון, במיוחד כאשר בשווקים מבינים עכשיו כי ההתאוששות אינה מהירה (V) אלא יותר כמו בצורת U".
בדרום קוריאה, הקוספי איבד 2.2%. בהונג קונג, מדד האנג סנג סגר בעליה של 0.1%. ביפן, מדד הניקיי 225 איבד 0.6% ואילו בשנחאי לא התקיים מסחר.
החוזים העתידים על המדדים המובילים בארה"ב מטפסים עד 0.3%, נכון לשעה זו. המדדים איבדו כ-0.5% מערכם ביום שישי האחרון אחרי שדו"ח של משרד העבודה הצביע על כך שהמשק איבד בספטמבר יותר משרות ממה שהכלכלנים העריכו. כמו כן, ההזמנות ממפעלים אמריקנים בחודש אוגוסט ירדו בעוד הכלכלנים ציפו שההזמנות יוותרו ללא שינוי.