זה קורה גם אצל משפחת עופר: צים מנסה להגיע להסדר עם בעלי האג"ח
החברה לישראל מעוניינת להגיע להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח של צים. באסיפת מחזיקי אג"ח שהתקיימה אתמול בתל אביב ביקשה הנהלת צים מהמשקיעים למנות נציגות שמולה יתנהל משא ומתן להסדר חוב.
האסיפה התקיימה כשבועיים אחרי שהחברה לישראל פרסמה את מתווה הסדר החוב המסתמן עם נושיה של חברת הספנות צים בטענה כי אינה יכולה לעשות עיפה ועיפה בין נושיה ולהחריג את בעלי האג"ח. כלומר, הנושים האחרים לא יסכימו שבעלי האג"ח ישפרו את מצבם על רקע ההסדר שלו הם נענו באופן עקרוני.
מנכ"ל צים, רפי דניאלי, הגיע לאסיפה מלווה בסמנכ"ל הכספים רווה, שהציג עדכון על מצב החברה ופירט את הסדר החוב המתגבש מול שאר הנושים. רווה היה מלווה בסוללת עורכי דין בראשות עו"ד דוד חודק, שמייצג את החברה מול בעלי האג"ח. עידן עופר, יו"ר צים, לא הגיע לאסיפה.
ההסדר שאליו מבקשת צים להגיע עם בעלי האג"ח הינו חלק מ"תוכנית ההבראה" שהציגה החברה בתחילת החודש, לאור הערכותיה כי היא עלולה להיקלע לגירעון תזרימי של מיליארד דולר עד 2013. על כן הצהירה החברה האם, חברה לישראל, כי היא מוכנה להזרים לצים עוד 350 מיליון דולר, נוסף ל-100 מיליון דולר שהזרימה לה לפני כמה שבועות.
רווה, ציין באסיפה כי "למרות מצב החברה הקשה, בחברה לישראל ביקשו שלא נעשה מחיקות למחזיקי האג"ח, אלא רק דחיית תשלומים". רווה הבהיר כי הבנקים לא מוכנים לפרוס לחברה חובות, אם לא תגיע להסדר על דחיית תשלומים גם עם מחזיקי האג"ח. הוא אף הדגיש, כי "בתרחיש של פירוק החברה, מכירת הנכסים לא תספיק לכסות את ההתחייבויות".
צים עוסקת בעיקר בתחום ההובלה הקווית באמצעות מכולות, והתחרות החריפה בענף משפיעה על תעריפי ההובלה של החברה, שירדו בשיעור חד. החברה סובלת מהפסדים, וברבעון הראשון של השנה הסתכם ההפסד שלה ב-119 מיליון דולר. במקביל, לחברה מצבת חובות כבדה הנובעת מתוכנית ההתרחבות המאסיבית עליה החליטה בתקופת הגאות.