מקליפורניה עד בייג'ין: כלכלנים רואים במחירי הדירות העולים סימן ליציאה מהמשבר
בשנה האחרונה, מחירי הדירות ברוב חלקי העולם היו בסחרור מטה. כיום, כלכלנים רואים בהתמתנותה של הצניחה החופשית מטה סימן לכך שהעולם אולי יוצא מהמשבר הכלכלי.
בארה"ב, אחרי כמעט 3 שנים של צניחה במחירי הדירות, מחירי הדירות עלו ב-0.5% בין אפריל למאי, על פי מדד קייס שילר ל-20 הערים הגדולות בארה"ב. מדובר בעלייה החודשית הראשונה מאז 2006. "זוהי הפעם הראשונה מזה 34 חודשים שאנו רואים עליות מחירים נרחבות", אומר דיויד בליצר, אנליסט ב- Standard & Poor's. "זהו סימן לכך שהמחירים סוף סוף מתייצבים".
מנתונים של איגוד המתווכים של ארה"ב עולה כי חציון מחירי הדירות מיד שנייה בארה"ב עומדים כיום על כ-181 אלף דולרים, בהשוואה לכ-174 אלף דולרים במאי השנה.
סליה צ'ן, אנליסטית ב- Moody's, אמרה ל-AFP כי הסימנים מראים שמחירי הדירות לפחות מתמתנים", אך הזהירה שמחירי הדירות לא יגיע לרמות הגבוהות של 2006 עד שנת 2020. בניגוד לצ'ן, גו'אל נארוף, מחברת Naroff Economic Advisors, סבור כי לאחר ההתמתנות בירידות המחירים, "מחירי הדירות עשויים לעלות בקצב הרבה יותר מהיר ממה שצפו".
נציין כי, לא רק בארה"ב עולים מחירי הדירות. גם בסין ובבריטניה מדווחים על עלייה במחירי הדירות. בסין, מחירי הדירות ב-70 הערים הגדולות עלו ב-0.8% ממאי ליוני. מדובר בחודש הרביעי ברציפות בו עולים מחירי הנדל"ן בסין. בבריטניה, מחירי הדירות עלו ב-1.1% בחודש יולי, והמחיר הממוצע שם עומד על 160 אלף פאונד. עם זאת, בדובאי, בספרד ובאירלנד, מגמת הירידה נמשכת.