הרגולטור ביפן לבנקים: תנצלו את הממשלה כדי להפחית החזקות במניות
הבנקים היפנים צריכים לנצל את תוכנית רכישות הנכסים של הממשל כדי להפחית את כמות המניות המוחזקות על ידם ואשר גררו בשנה שעברה הפסד מצרפי בסך 10 מיליארד דולר בקרב הבנקים הגדולים ביותר במדינה, כך אמר רגולטור הפיננסים הבכיר ביותר ביפן.
"היציבות הפיננסית של הבנק קשורה להחזקות הפיננסיות שלו, כגון מניות, ואני הייתי רוצה לראות שליטה טובה יותר בסיכונים", אמר לבלומברג קטסאנורי מיקונייאה שנכנס לתפקיד ראש סוכנות השירותים הפיננסים ב-14 ביולי. "תוכנית רכישת החזקות הבנקים נגישה כיום, והיינו רוצים שהבנקים ישתמשו בה".
ראלי של 28% במדד הניקיי 225 מאז ה-1 באפריל, תחילת השנה הפיננסית (הפיסקאלית) ביפן, עשוי לאפשר לבנקים למכור מניות ברווח. מיצובישי UFJ, הבנק הגדול ביותר ביפן, אמר בחודש שעבר כי בתיק המניות שלו יש רווחים בלתי ממומשים בסך 500.7 מיליארד יין, זאת לאחר שבשנה שעבר רשם הפסדים בסך של 409 מיליארד יין.
בחודש מארס העבירה ממשלת יפן הצעת חוק המאפשרת לה להשקיע עד 20 טריליון יין כדי לרכוש מניות המוחזקות ע"י מוסדות פיננסים, זאת במאמץ להגדיל להם את ההון העצמי ולהטיב עם שוק המניות. עד סוף יולי נרכשו, תחת תוכנית "רכישת ההחזקות", כ-137.9 מיליארד יין מניות, שווה ערך ל-6.9% מתקציב הקרן.