קרן המטבע הבינלאומית: עלות הטיפול במשבר העולמי הגיעה ל-11.9 טריליון דולר

העלות האסטרונומית הינה שוות ערך לחמישית מהתפוקה הכלכלית השנתית של העולם. רוב הכסף הושקע במדינות המפותחות
אריאל אטיאס |

עלות ההתמודדות עם משבר הפיננסים הגלובלי הגיעה ל-11.9 טריליון דולר, מספיק כדי לממן מענק בסך של 2,873 דולר לכל גבר, אישה וילד על פני כדור הארץ. כך עולה מנתוני קרן המטבע הבינלאומית.

העלות האסטרונומית הינה שוות ערך לחמישית מהתפוקה הכלכלית השנתית של העולם וכוללת: הזרמות הון מאסיביות לבנקים שנועדו למנוע מהם להתמוטט, עלויות ספיגת "הנכסים הרעילים", מתן ביטחונות כנגד פירעון חובות ותמיכה בנזילות כפי שבוצעה ע"י בנקים מרכזיים. למרות שרוב העלות עשויה לעולם לא להתממש, הפוטנציאל שלה עדיין עולה על כל מהלך לתמיכה בכלכלה הגלובלית שאי-פעם נעשה.

חישובי קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הופקו לרגל יום השנתיים להתחלתו של המשבר. רוב הכספים הושקעו במדינות המפותחות, עבורן החשבון הסתכם ב-10.2 טריליון דולר, בעוד מדינות מתפתחות הוציאו רק 1.7 טריליון דולר - רוב הכסף נבע מעלות התמיכה של הבנק המרכזי בסקטור הפיננסים המקרטע.

נתוני קרן המטבע גם מראים שבריטניה הייתה המדינה שהשקיעה הכי הרבה במאמצי חירום כדי לתמוך בסקטור הפיננסים, כשעלות התמיכה שלה נאמדת ב-81.8% מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה - שווה ערך ל-1.975 מיליארד דולר.

החשבון הענק של בריטניה גם מיוחד בכך שרובו כבר בוזבז, כאשר כ-20% מהתמ"ג הושקע בתמיכה במוסדות כושלים.

עוד עולה מהנתונים, כי 20 המדינות המתועשות בעולם (G20) יתמודדו עם גרעון מאוחד בשיעור של 10.2% מהתמ"ג של 2009 - הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. ארה"ב שולטת בראש הטבלה עם גרעון בשיעור של 13.5% מהתמ"ג, בריטניה אחריה עם 11.6% ויפן עם 10.3%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה