המסחר בתל אביב נסגר בירידות שערים חדות, זאת לאחר שמוקדם יותר עוד נסחרו המדדים המובילים בעליות של יותר מאחוז. המעו"ף נכשל הבוקר בלחצות את רף ה-1,000 נקודות ומאז הוא איבד גובה בהתמדה עד לסגירה בירידה של 1.59%. מחזור המסחר מסתכם כעת ב-2.11 מיליארד שקלים, מחזור בהחלט גבוה לשעה זו.
נציין, כי בגבוה היומי נסחר המעו"ף ברמה של 998 נקודות (בשעה 10:07) ואילו בסגירה עמד המעו"ף על 970 נקודות בלבד, כלומר סיבוב תוך יומי של כמעט 3%.
ירידות שערים נרשמו בקונצרני
ירידות שערים נרשמו היום בשוק הקונצרני. מדד התל בונד 20 ירד 0.73% ומדד התל בונד 40 ירד 0.48%. נציין כי בשבוע שעבר התחזק מדד התל בונד 60 בשיעור של 2.14%. מבני תעש אגח ח רשמה את העלייה החדה בתל בונד 60 כאשר היא טיפסה ב-0.4%.
"אפקט יום ראשון" - לא עבד השבוע
בשבועיים האחרונים ראינו בת"א אפקט חדש ולא מוכר - "אפקט יום ראשון". ביום ראשון האחרון זינק המעו"ף בשיעור של 1.86% וזאת ללא כל התראה מוקדמת שכן בוול סטריט יום המסחר האחרון (ה-31 ליולי) דווקא נסגר במגמה מעורבת עם ירידות קלות. מקרה דומה ואף וקיצוני יותר היה ביום ראשון לפני שבועיים, אז זינק המעו"ף בשיעור של 3.29% וגם אז בוול סטריט נרשמו ירידות קלות ביום המסחר האחרון (אבל זינוקים של כ-2.5% ביום חמישי ה-23 ליולי). גם ביום ראשון לפני 3 שבועות זינק המעו"ף - ב-1.7%.
ביום שישי סגרו המדדים בוול סטריט בעליות של כ-1.3% אך ביום חמישי המדדים ירדו בכ-1%. הסיבה המרכזית לעליות השערים הייתה נתון התעסוקה בארה"ב שהפתיע לטובה ובגדול. ביולי נגרעו מהמשק האמריקני כ-247 אלף משרות 'בלבד', נמוך משמעותית מממוצע התחזיות בשוק לצד ירידה מפתיעה בשיעור האבטלה לרמה של 9.4%.
מניות במרכז
בבתי ההשקעות ממשיכים לעקוב מקרוב אחרי מניות הבנקים הישראלים שנחתכו חדות בשנה שעברה. יובל בן זאב, מנהל המחקר בכלל פיננסים, חוזר היום לכנות את מניות הבנקים הגדולים אטרקטיביות תוך שהוא מסתכל על תוצאות הרבעון השני, הצפויות לתמוך במגמות החיוביות. "יש מספר נקודות אשר תומכות בהמשך מגמה חיובית במניות הבנקים", הוא אמר כאשר הוא ממליץ בעיקר על לאומי ופועלים.
לא כולם רואים את הכוונה של שרי אריסון "להפוך את חברת שיכון ובינוי לחברה ידידותית יותר לסביבה" כמהלך החיובי: בסוכנות הדירוג סטנדרד אנד פורס מעלות הכניסו את אגרות החוב של שיכון ובינוי לרשימת מעקב (Credit Watch) עם השלכות שליליות לאור "חוסר וודאות לגבי התפתחות העסקית והפיננסית של החברה".
מניית כיל סגרה בירידות שערים ברקע לפרסום מספר נתונים כמותיים לגבי הרבעון השני במסגרת עדכון עסקי תאגיד שביצעה. מכירות האשלג הסתכמו ברבעון השני ב-347 אלף טון, לעומת 299 אלף טון ברבעון הראשון של 2009 ו-1,413 אלף טון ברבעון השני 2008.
מניות החברה לישראל השילה כ-3.7% מערכן לאחר שבשני ימי המסחר האחרונים רשמו עליות שערים חדות מאוד (למעלה מ-10%). בשבוע שעבר, מסרה החברה כי חברת הספנות צים נמצאת בגירעון תזרימי של מיליארד דולר.
מניית בזק סגרה בירידה של 1% וריכזה מחזור אדיר של 240 מיליון שקלים. לידר שוקי הון הפיצו ביום חמישי בערב יחד עם סיטי כ-5.6% ממניות בזק למוסדיים לפי מחיר של 7.5 שקלים למניה. כעת נסחרת המניה במחיר של 7.60 שקלים.
מניית אלביט מערכות סגרה בירידה קלה. החברה צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון השני של 2009 ביום רביעי הקרוב. לקראת הפרסום שיגרה היום (א') האנליסטית טליה לויברג מפסגות עדכון לסקירתה על החברה והמניה. "אנו בהחלט מצפים לדו"ח חיובי שיצביע על צמיחה דו ספרתית בשורת ההכנסות והרווח הנקי ושמירה על רווחיות תפעולית דו ספרתית. אין ספק כי לאחר המהלך שביצעה אלביט מאז הסלון האווירי ביוני סימן השאלה הינו האם יש בשר לעליות נוספות במניה".
מניית ביומדיקס זינקה במחזור ער. החברה שיגרה היום (א') שתי הודעות לבורסה. בהודעה אחת מוסרת החברה כי חברת אנדוגן מערכות רפואיות, הודיעה כי החלה לשווק את המוצר שלה לטיפול בצניחת איברים ברצפת האגן הנשי באירופה.
עליות חדות נרשמות במניות ביו לייט וגם במניות די מדיקל, שתיהן במחזורים גבוהים. הראשונה דיווחה היום כי חברה הבת, איי אופטימה קיבלה אישור CE לשיווק המכשיר שפיתחה לטיפול במחלת הגלאוקומה. ובאשר לדי מדיקל, נציין שגם היא צפויה לקבל בקרוב אישור CE לשיווק משאבת האינסולין של החברה הבת נילימדיקס.