ראובן קובנט: "פאניקת המשבר מאחורינו, אך עדיין מוקדם לדבר על התאוששות"
14.2%. הינו שיעור העסקים במשק הישראלי הנמצאים כיום ברמת סיכון גבוהה. מדובר בירידה קלה של אחוז הסיכון הממוצע במשק לעומת תחילת השנה - אז עמד שיעור העסקים המסוכנים על כ-15%. עם זאת, נכון להיום, שיעור העסקים בסיכון עדיין גבוה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט ישראל המתפרסמים היום.
"פאניקת המשבר מאחורינו. עם זאת, עדיין מוקדם לדבר על התאוששות במצב בו כ-65 אלף עסקים נמצאים עדיין בסכנת סגירה". כך אומר היום מנכ"ל דן אנד ברדסטריט ישראל, ראובן קובנט.
מנתוני פירמת המחקר לסיכום המחצית הראשונה של 2009 עולה, כי ענף המסעדות והפאבים הוא הענף המסוכן ביותר כיום בישראל. אחוז העסקים הנמצאים בסיכון גבוה בענף זה עומד כיום על 29% - כלומר, כמעט כל עסק שלישי נמצא בסכנת סגירה מיידית. גם ענף חנויות המזון (חנויות מכולת, ירקות, דגים) מסוכן ביותר ? וכ-26.7% מהעסקים בענף זה נמצאים בסכנת סגירה מיידית.
בדירוג מוסר התשלומים מקבל ענף חנויות המזון הינו בעל מוסר התשלומים הגרוע ביותר במשק: כ- 67% מהעסקאות בענף זה מתבצעות תוך פיגור בתשלומים. ענף נוסף בו נרשמה החמרה משמעותית בתחום מוסר התשלומים, הוא ענף בתי מלון ושירותי הארחה. מהנתונים עולה כי 23.4% מהעסקאות בענף זה מתבצעות תוך פיגור בתשלומים.
מהנתונים עולה עוד, כי כמעט כל חברות ההיי-טק בישראל פיטרו עובדים מתחילת המשבר, ומספר המפוטרים בענף ההיי-טק מתקרב ל-7,000. "הענף, שהוא אחד מענפי הייצוא העיקריים ומנוע הצמיחה של המשק, סובל פגיעה כפולה", מסבירים בחברה, "הירידה העולמית בביקושים פוגעת בהיקפי הייצוא, וירידת ערך הדולר פוגעת בהיקף ההכנסות מיצוא. עדיין יש סכנה אמיתית לסיכויי שרידותם של חלק מהיצואנים במשק, ובראשם יצואני ההיי-טק".
קובנט מסכם ואומר, כי "הנתונים שאנחנו מציגים היום אינם מבשרים על שינוי מגמה בשלב זה - אלא על שינוי כיוון בתודעה של החברות במשק או במילים אחרות: אנחנו רואים מעבר מניהול שהתבסס על 'פאניקת המשבר' ? לניהול רציונאלי יותר".