כלכלני מיטב: "נראה שהמשקיעים עולים מדרגה ברמת הסיכון שהם מעוניינים ליטול על עצמם"
בשוק אגרות החוב הממשלתי נרשמת היום (א') מגמה שלילית, כשהצמודות למדד מאבדות כ-0.2% מערכן והשקליות יורדות בכ-0.5%. בשוק הקונצרני המגמה מעורבת יותר, כשמדד התל-בונד 20 שומר על יציבות והתל-בונד 40 מנגד רושם עליה קלה.
כלכלני מיטב מציינים התחושה העולה מן המסחר בשוק האג"ח הממשלתי לאחרונה היא שהמשקיעים נוקטים בגישה של "better be safe than sorry" ועל מנת לא לספוג עוד "הפתעות" במדדים הקרובים, הם מוכנים לקנות אג"ח צמודת מדד בטווח של שלוש שנים המשקפת אינפלציה של כ-3% לשנה וגם במחיר של תשואה שנתית לפדיון שהינה שלילית.
עוד בנושא החשש מהתפרצות האינפלציה, מזכירים במיטב את הראיון שנתן השבוע הנגיד האמריקאי, בן ברננקי, בו טען כי הוא אינו צופה התפרצות אינפלציונית עד סוף שנת 2010 וזאת על אף הזרמות הכספים האדירות שביצע הממשל. כמו כן, הוא ציין כי הפד ערוך למנוע אינפלציה גם בתקופה שלאחר שנת 2010.
היה והמשקיעים בעולם "יקנו" את תחזיתו של ברננקי, אזי ניתן להניח כי לא צפויה עליית תשואות באגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים בתקופה הקרובה, מה שיקרין כמובן, באופן חיובי על האפיק הממשלתי הלא צמוד.
"להערכתנו, צפויה האינפלציה בשנה הקרובה לעמוד על 3%, אולם השאלה הגדולה היא מה ייקרה לאחר מכן. אם להאמין לדברי ברננקי ופישר, גם לאחר מכן לא צפויה בעיה גדולה ועל כן בפערי התשואה הנוכחיים בין האגרות הצמודות ללא צמודות אנו אדישים בין השקעה באפיק הצמוד למדד ללא צמוד עם עדיפות מסוימת לאפיק השקלי באג"ח עם מח"מ של 3-5 שנים".
בשוק אגרות החוב הקונצרניות נרשמה בשבוע שעבר מגמה מעורבת, כאשר מדד התל בונד 60 ירד ב-0.02% והפער בין התל בונד 60 לבין האגרות הממשלתיות המקבילות גדל מעט.
במיטב מציינים כי מהשוואת ביצועי אגרות החוב הנכללות במדד התל בונד 20 לאלו במדד התל בונד 40, עולה, כי הראשונות עלו ב-0.13% ואילו האחרונות ירדו ב-0.16%. ההסבר לכך נעוץ, כפי הנראה, בעובדה שהמשקיעים מתייחסים לאגרות המרכיבות את מדד התל בונד 20 כבטוחות יותר ועל כן המתאם שלהן לאגרות הממשלתיות גבוה יותר.
מי שעקב בחודשים האחרונים אחר שוקי המניות והאג"ח הקונצרני, וודאי שם לב לעובדה, כי שני אלה נסחרים בקורלציה גבוהה יחסית. על כן, מעניינת העובדה שאחד השבועות הטובים ביותר לשוקי המניות בישראל בתקופה האחרונה התרחש על רקע שוק אג"ח קונצרני אנמי.
מובן, אומרים במיטב, "שהדבר יכול להיות מקרי בהחלט, אולם הגיוני יותר שהמשקיעים עולים מדרגה ברמת הסיכון שהם מעוניינים ליטול על עצמם ומגדילים את החשיפה למניות על חשבון אג"ח קונצרני, שהיווה עד לאחרונה אלטרנטיבה ראויה למניות".