הפתעה לטובה בבריטניה: המכירות הקמעונאיות זינקו ב-1.2% ביוני, הרבה מעל הציפיות

המשקיעים בבורסה של לונדון לא מתרגשים ומדד הפוטסי נחלש כעת ב-0.1%. הציפיות בשוק עמדו על 0.4%
קובי ישעיהו |

הפתעה לטובה בבריטניה. לפני זמן קצר התפרסם בממלכה נתון המכירות הקמעונאיות לחודש יוני, שהצביע על עליה חסרת תקדים של 1.2% במכירות, זאת לעומת הציפיות בשוק שעמדו על 0.4% ונתון קודם של ירידה של 0.6% במכירות בחודש מאי.

המשקיעים בבורסה של לונדון לא מתרגשים ומדד הפוטסי נחלש כעת ב-0.1%. הליש"ט מתחזקת ב-0.27% לרמה של 1.653 דולרים.

טל עבדה, סמנכ"ל השקעות בכלל פורקס, מציין כי העלייה מחזקת את כלכלת בריטניה, שזקוקה נואשות לפירסומים חיוביים כדי להתגבר על המשבר הכלכלי שפגע בה קשות.

נציין המכירות הקמעונאיות, או באנגלית Retail Sales, הוא מדד שעוקב אחרי השינוי בסך המכירות של מוצרים מוגמרים ללקוחות הקצה. ההשפעה הנרחבת של מדד זה על תחומים מגוונים בכלכלת המדינה הופכת אותו לנתון חשוב שמשקיעים רבים מצפים לו ומקבלים החלטות השקעה על פיו.

כלכלת בריטניה, ובעיקר המגזר הפיננסי המפותח שלה, חטפה מכה קשה מהמשבר הפיננסי. מחירי הנדל"ן ירדו בחדות, האבטלה עלתה מ-5.2% ל-7.6%, הפאונד איבד יותר מ-35% מערכו למול הדולר וגם למול השקל כשירד מ-8.30 שקל לפאונד ל-5.33 שקל לפאונד.

כיוון שבריטניה צורכת יותר מאשר היא מייצרת, הייצוא שלה מתקשה לכפות על הצריכה המקומית, עובדה שהופכת את המכירות הקמעונאיות לנתון חשוב במיוחד ביחס למדינות אחרות.

עוד מציין עבדה כי חשיבות מדד המכירות הקמעונאיות נובע מכך שהוא מייצג באופן מהיר ומדויייק את המגמות בשוק. העלייה במכירות משמעותה ביקוש גדל ורווחים גדלים ולכן עליות בשוק ההון. היא כמובן מעידה גם עלייה במכירות הסיטונאיות ולכן עלייה במחירי הסחורות. בנוסף היא יוצרת ביקוש לעובדים ולכן מאותתת על צמיחה מוגברת, על ירידה באבטלה ואפילו על לחצים אינפלציונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה