כלכלני לאומי: "על משקיעי הטווח הארוך להמשיך ולנצל הזדמנויות השקעה בשווקים"

"אין לדעתנו לצפות שיימשך קצב עליית התשואות בו חזינו בשבוע האחרון, אם כי להערכתנו המגמה העתידית תהיה המשך עליית תשואות איטי והדרגתי"
קובי ישעיהו |

בשוק אגרות החוב האמריקני נרשמו בשבוע שעבר ירידות שערים, שהביאו לעליה בתשואות. "אנו הערכנו בעבר כי התיקון כלפי מטה ברמת התשואות, שהחל בתחילת יוני, צפוי להסתיים בקרוב וכי במהלך המחצית השנייה של השנה נשוב למגמה של עליית תשואות שאפיינה את המסחר באג"ח הממשלתיות מאז תחילת השנה, אם כי בקצב מתון יותר מזה של המחצית הראשונה. אלא, שאנו הסתמכנו בהערכתנו על הגרעון הצפוי בתקציב הממשלתי והיקף הגיוסים הגדול ופחות על שיפור ניכר באירועי המאקרו", כך אומרים כלכלני בנק לאומי בסקירה שפרסמו הבוקר (ב').

למרות שאת עיקר התמיכה לעליית התשואות סיפקו בשבוע שעבר הדו"חות הכספיים, "אנו סבורים כי התלהבותם של המשקיעים הייתה מוגזמת. אומנם נתוני המאקרו מצביעים על ירידה משמעותית בהסתברות להתדרדרות לשפל כלכלי ארוך וממושך, אך מכאן עד להגעה לצמיחה ברת-קיימא המרחק עוד ארוך".

כך לדוגמא, מציינים בלאומי, במצב הנוכחי בארה"ב כאשר מלאי הבתים למכירה הוא כה גדול, הגידול באישורי ובהתחלות הבנייה אינו בהכרח חדשות חיוביות, שכן הדבר יתרום בעתיד לגידול נוסף במלאי הדירות וללחיצת מחירן כלפי מטה. לפיכך, "אין לדעתנו לצפות שיימשך קצב עליית התשואות בו חזינו בשבוע האחרון, אם כי להערכתנו המגמה העתידית תהיה המשך עליית תשואות איטי והדרגתי".

יש לשים לב לגרעון הממשלתי בארה"ב שלראשונה בתוך 9 חודשים (השנה התקציבית בארה"ב מתחילה ב- 1 באוקטובר) חצה את רף 1 טריליון דולר והתייצב על 1.1 טריליון דולר. במהלך המחצית הראשונה של 2009 הנפיקה ממשלת ארה"ב אג"ח בסכום שיא של 963 מיליארד דולר, כאשר קצב ההנפקות צפוי לגדול במחצית השנייה של השנה ולהגיע ל- 1.1 טריליון דולר, המהווה כמות גדולה יותר מסך הכמות שהונפקה בכל 2008.

לעת עתה, מציינים בלאומי, נראה כי ההיצע נקלט היטב על ידי המשקיעים ואולם יש לשים לב שלראשונה מאז ינואר ירד בחודש מאי היקף האחזקה נטו של זרים בני"ע של ממשלת ארה"ב בהיקף של כ- 20 מיליארד דולר. "במידה ומגמה זו תימשך גם במהלך החודשים הקרובים, הדבר עלול לגרום לעודף היצע בשוק ולתמוך במגמת עליית התשואות שאנו צופים. לאור כל האמור לעיל אין שינוי בהמלצתנו להימצא בחלק הקצר של העקום על מנת למזער הפסדי הון הצפויים להתלוות לעליית התשואות".

בנוגע לגוש האירו סבורים בלאומי שמתרבים הסימנים המצביעים על כך שהכלכלה הריאלית התייצבה ברמות פעילות נמוכות יחסית וכי צפויה התאוששות כלכלית איטית וממושכת. יחד עם זאת, עד שהמשק האירופאי יחזור לתוואי של צמיחה ברת-קיימא ייקח עוד זמן ממושך.

"רמת התשואות לאורך העקום האירופאי היא נמוכה בהשוואה היסטורית ומשקפת להערכתנו בצורה נאמנה את מצב הכלכלה הריאלית. לאור זאת בטווח הקצר צפוי מסחר תנודתי. יחד עם זאת, בטווח הזמן הארוך יותר צפוי השיפור ההדרגתי בנתוני המאקרו ביחד עם הגידול בהיקפי הגיוסים הממשלתיים לתמוך במגמת עליית התשואות. לפיכך, אנו ממליצים למשקיעים סולידיים להמשיך ולהתרכז בחלק הקצר של העקום".

בנוגע לשוקי המניות בוול סטריט מציינים בלאומי כי אם בשבוע הראשון של עונת הדו"חות לא הספיקו תוצאות טובות מן הצפוי של חברת Alcoa לעידוד רוחם של המשקיעים, הרי שהשבוע דו"חות טובים מן הצפוי גרמו למשקיעים לשמוח ולצהול. כמו בשבוע שקדם לו, הנתונים הכלכליים שהתפרסמו בשבוע שעבר היו מעורבים. אך בעוד אלו לא ריצו את ציבור המשקיעים בשבוע הראשון של עונת הדו"חות, בשבוע השני (זה האחרון), היוו הנתונים שהתפרסמו גושפנקה, לפי דיווחי העיתונות לפחות, כי הגרוע מכל מאחורינו.

בשבוע הקרוב עתידות 146 חברות לפרסם את תוצאותיהם לרבעון השני של השנה, ביניהן Apple, Coca-Cola, מקדונלד'ס, Microsoft ו- Morgan Stanley. האנליסטים, לפי סקר בלומברג, צופים כי החברות ידווחו על קיטון ברווחים בשיעור של 33% ברבעון השני של השנה ו-20% ברבעון השלישי. "כפי שנוכחנו לדעת בשבועיים האחרונים, לתנודות בסנטימנט המשקיעים יש נטייה להפתיע, לכן אנו ממשיכים להמליץ למשקיעים לטווח הארוך להמשיך ולנצל הזדמנויות השקעה בשווקים ולנצל את התנודתיות בשוק לטובתם".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה