בורסות אסיה סגרו במגמה מעורבת: טוקיו ירדה קלות, שנחאי הוסיפה 1.65%
רוב המניות הנסחרות באסיה רשמו היום עליות שערים, אחרי שמספר נתוני מאקרו ביפן ובסין העידו על כך שהייצור המקומי מתרחב ועל התגברות האופטימיות בקרב החברות הגדולות.
מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק נסחר בעלייה. המדד זינק ב-15% במחצית הראשונה של 2009, כשרשם את פתיחת השנה הטובה ביותר מאז 1999 ועקף את הזינוקים באירופה ובארה"ב. בבורסת בדרום קוריאה מטפס מדד הקוספי מטפס ב-1.5%. בהונג קונג סגורים השווקים הפיננסים היום לרגל חג מקומי.
"הכלכלה הסינית שוב על הרגלים, תודות לחבילות התמריצים של הממשלה", אמר לבלומברג יושינורי נאגאנו, אסטרטג בכיר בדייואה ניהול נכסים, המנהלים למעלה מ-90 מיליארד דולר. "אני מאמין כי נראה עוד חברות מוכרות מניות".
ביפן, מדד הניקיי 225 סגר בירידה של 0.2% לאחר שלקראת הסיום טיפס ב-1%. המסחר בבורסה. נתוני סקר הטאנקן הרבעוני לבחינת סנטימנט העסקים שביצע הבנק המרכזי במדינה התפרסם הבוקר והעיד על כך שהיצרנים הגדולים ביותר ביפן היו יותר אופטימיות בפעם הראשונה מאז דצמבר 2006. עם זאת, השיפור היה נמוך מהצפוי בעוד הכלכלה השלישית בגודלה בעולם נאבקת כדי לצאת מהמיתון.
נתוני המאקרו פקדו היום גם את סין שם עלה מדד בורסת שנחאי בשיעור של 1.6%. מדד מנהלי הרכש של חברות הייצור עלה לרמה של 53.2 ביוני מ-53.1 במאי, בחודש רביעי ברציפות בו מתרחב המדד, כך מסר ארגון מנהלי הרכש והלוגיסטיקה הסיניים (China Federation of Logistics & Purchasing).
הנתונים מעידים על כך שהצמיחה בקרב חברות הייצור הסיניות הואצה בחודש יוני ותרמה להתאוששות בכלכלה.